Akıncı bugün, 52. kuruluş yıldönümünü kutlayan Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun (BRTK) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Özejder, BRTK Müdürü Mustafa Tosun ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

TOSUN

Tosun kabulde yaptığı konuşmada, 25 Aralık 1963’te kurulan BRTK’nın, o zamandan bu zamana sürekli geliştiğini dile getirdi.

Önemi her geçen yıl artan BRTK’nın işlevlerinden birinin topluma ayna tutmak olduğunu hatırlatan Tosun, “Bize düşen görev, aynada toplumun tüm kesimlerinin eksiksiz yansıtılmasını sağlamak” diye konuştu.

Tosun, müzakerelerin devam ettiği bu kritik süreçte, halkı doğru bilgilendirmenin önemli olduğunun bilincinde olduklarını söyledi.

Tosun objektif bir duruş göstermeyi sürdüreceklerini anlattı.

AKINCI

Cumhurbaşkanı Akıncı da kabulde yaptığı konuşmada, 1963 koşullarında büyük zorluklarla kurulan BRTK’nın çok yol kat ettiğini dile getirdi.

Yıllar içinde yaşanan teknik gelişmeler yanında BRTK’nın tek seslilikten çok sesliliğe de geçiş yaptığını anlatan Akıncı, “Ayna olmak çoğulcu bir anlayış gerektirir” diye konuştu.

Geçmişte BRTK’nın “tek sesli” olması nedeniyle şikâyet edenlerden biri olduğunu ve o dönem BRTK’yı tek telli saza benzettiğini söyleyen Akıncı bu durumun artık değiştiğini söyledi.

Özel televizyon ve radyolar yanında sosyal medyanın da gündemde olmasıyla gelişen yeni iletişim anlayışına BRTK’nın kendisini adapte etmesi gerektiğini dile getiren Akıncı, bu şartlar altında objektiflikten uzaklaşmanın kurumu yalnızlaştıracağını belirtti.

Akıncı ayrıca 29 Aralık akşamı BRTK moderatörlüğünde, tüm özel kanalların da bir araya gelerek oluşturacağı bir platformda, bütün kanallarda yayınlanabilecek, canlı bir söyleşiye katılma arzusunda olduğunu kaydetti.