Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, adadaki görev süresi sona eren Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa M. Buttenheim onuruna Cumhurbaşkanlığı’nda resepsiyon verdi.

Cumhurbaşkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, resepsiyona İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Üçüncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide ve davetliler katıldı.

Cumhurbaşkanı Akıncı resepsiyonda yaptığı konuşmada, “Kıbrıs’ın her iki toplumunun iyi bir dostu” olarak nitelendirdiği Buttenheim ile bir yıl boyunca iyi bir çalışma yaptıklarını söyledi.  Buttenheim’ın sakin yapısı, tarafsızlığı, birçok konudaki duyarlılığı ve Kıbrıs’ta çözüme ulaşmaya yardımcı olmak için gösterdiği kararlılığıyla bilindiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Akıncı, Buttenheim’a New York’taki yeni görevinde başarı diledi.

“Buttenheim’ın Kıbrıs’ta daima iyi dostları olacaktır” diyen Cumhurbaşkanı Akıncı, Buttenheim’a yeni görevinde başarılar diledi.

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa M. Buttenheim da, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin son özel danışman olmasını dileyerek, Birleşmiş Milletler’in, Kıbrıs sorununa nihai çözümü bulmak için iki toplum lideri ile birlikte yoğun çaba gösterdiğini belirtti.

Ortadoğu’da yaşanan sorunlara kıyasla Kıbrıs sorununun çözümünün daha kolay olduğuna dikkat çeken Buttenheim, Kıbrıs sorununun uzun bir geçmişi olduğunu, ancak geleceğe bakmanın bundan daha önemli olduğunu kaydetti.

1465387102.jpg

1465387128.jpg

1465387140.jpg

1465387164.jpg