Gözde Süreç Sarı

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çerçevesinde KKTC genelindeki ilkokullardan oluşturulan öğrenci heyetini kabul etti.

Kabule Özel Kalem Müdürü Cenk Gürçağ ve Cumhurbaşkanı’nın eşi Meral Akıncı da katıldı.

Çocukların bayramını kutlayan Akıncı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiğini söyledi.

Çocuklara daha güzel, barış ve huzur dolu bir ortam ve gelecek sağlamak için çalıştıklarını dile getiren Akıncı, belirsizlikten uzak, halkın mutlu olacağı bir yapı için yılladır mücadele içinde olduklarını vurguladı.

Din, dil, ırk, renk ayrımı gözetmeksizin adadaki tüm çocuklar için daha güzel bir gelecek istediklerini söyleyen Akıncı, barış ve huzur ortamında kalkınma ve gelişme ile refah içinde yaşamanın daha kolaylıkla sağlanabildiğini belirtti.

Akıncı, dünyanın çeşitli bölgelerinde devam eden savaş ve karışıklıklardan en çok çocukların etkilendiğini söyledi.

Kıbrıs’ta geçmişte büyük acılar yaşandığını anımsatan Akıncı, bunlardan ders çıkararak daha güzel bir gelecek için uğraştıklarını belirtti.

Akıncı çocuklara daha güzel, mutlu, huzurlu bir gelecek diledi. Konuşmanın ardından öğrenciler Cumhurbaşkanına çiçek verdi.

Öğrenciler daha sonra Cumhurbaşkanı Akıncı’nın çalışma odasına geçti. Cumhurbaşkanlığı makamına oturan öğrenciler, Akıncı’ya sorular yöneltti.

Çocukların kolej sınavı ve ambargolar konularındaki sorularını yanıtlayan Akıncı, eğitimde hedefin yarışmak değil, öğrenmek olması gerektiğini, öğrencilere eğitimi ve öğrenmeyi sevdirmenin önemli olduğunu belirtti.

Akıncı, sporda başarı elde eden öğrencilerin uluslararası arenaya açılamadığını, başarıların yerel kaldığını söyleyerek, Kıbrıs sorununa çözüm bulmak istemenin nedenlerinden birinin de bu olduğunu dile getirdi.

1461316454.jpg

1461316409.jpg

1461316421.jpg

1461316465.jpg