Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, BM’nin 70. Genel Kurul çalışmaları çerçevesinde bulunduğu New York’ta,dün gece Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nu kabul etti.

Cumhurbaşkanı’nın kaldığı “The Plaza Otel” de New York saatiyle saat 16:45’te (KKTC saatiyle 23:45) gerçekleşen Akıncı’nın Davutoğlu’nu kabulü yaklaşık 45 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Akıncı, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, görüşmelerinin iyi geçtiğini belirtti. Davutoğlu’yla müzakere sürecinde gelinen son durumu değerlendirdiklerini ifade eden Akıncı, Davutoğlu'nun Türkiye’nin çözüm sürecine desteğini yinelediğini dile getirdi.

Davutoğlu’nun, KKTC Cumhurbaşkanı olarak New York’ta yaptığı temaslardan duyduğu memnuniyeti de ifade ettiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Akıncı, bu temasların devamını dilediğini de söyledi.

Görüşmede Cumhurbaşkanı Akıncı’ya, Müzakereci Özdil Nami, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Erhan Erçin, KKTC’nin New York Temsilcisi Mehmet Dana,  Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Cenk Gürçağ ve Müzakere Heyetinden Sertaç Güven eşlik etti. 

Görüşmeye, TC Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de katıldı.

AKINCI, WALLSTRÖM İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Akıncı,dün,İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström ve Kıbrıs Türk Yardım Cemiyeti Temsilcileriyle de görüşmüştü.

Wallström ile görüşme İsveç’in BM Daimi Temsilciliği’nde yer aldı.Kıbrıs Türk Yardım Cemiyeti Temsilcileriyle olan görüşme ise Plaza Otel’de gerçekleşti.

1443680034.jpg

AKINCI’NIN BUGÜNKÜ TEMASLARI

Cumhurbaşkanı Akıncı,bugün de yoğun temaslar içinde olacak.

Akıncı,New York saatiyle 10:30’da (KKTC saatiyle 17.30) Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Murray McCully ve New York saatiyle saat 18:30’da (KKTC saatiyle yarın sabah 01:30) ise ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile görüşecek.

Cumhurbaşkanı Akıncı, ayrıca bu akşam New York saatiyle 20:30’da (KKTC saatiyle yarın sabah 03.30) TC Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu’nun onuruna vereceği yemeğe katılacak.

Cumhurbaşkanı Akıncı’nın BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon ile görüşmesi ise yarın.