Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Lefkoşa’da sınır kapılarına yakın bölgelerde bugün bazı Kıbrıslı Rum öğrencilerle ELAM üyelerinin Kıbrıslı Türklere yönelik saldırısının müzakere sürecine hiçbir katkısı olmadığını vurguladı ve Rum Yönetimi’nden suçluları derhal yakalayarak yargı önüne çıkarmasını istedi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, böylesi bir olaya Rum öğrencilerin katılmasını anlamalarının mümkün olmadığını da belirterek, Rum liderliğinin konuya ciddiyetle eğilmesi gerektiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Akıncı, yazılı açıklamasında, 15 Kasım’ı bahane ederek bazı öğrencilerin ve ELAM mensuplarının bugün Lefkoşa’da geçiş kapılarına yakın noktalarda taşkınlık yaptıklarını, Kıbrıslı Türklere ait arabalara saldırıda bulundukları ve bazı Kıbrıslı Türklerin yaralandığını öğrendiğini belirterek, bunun yanı sıra Yiğitler Burcu’na yönelik patlangaç, taş ve şişe atıldığının tespit edildiğini kaydetti.

Bu tür davranışların Kıbrıs’ta sürdürdükleri müzakere sürecine hiçbir şekilde katkı yapmadığının ortada olduğunu vurgulayan Akıncı, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in bu olayları kınamasını memnuniyetle not ettiğini ancak bu suçu işleyenlerin derhal yakalanarak yargı önüne çıkarıldıklarını görmek istediklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Akıncı açıklamasında, Rum öğrencilerin okuldan uzaklaşarak bu tür eylemlere katılmalarını anlamanın da mümkün olmadığına dikkat çekerek, “Okul idaresi ve öğretmenlerin buna olanak sağlaması kabul edilemezdir. Kıbrıs Rum liderliğinin bu konuya ciddiyetle eğilmesi gerekmektedir” dedi.