Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, Özel Eğitim Vakfı (ÖZEV), Kıbrıs Türk Emekliler Cemiyeti Girne Şubesi ve Girne Halkevi Spor Kulübü’nü ziyaret etti.

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı’nın Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Akıncı dün sabah Özel Eğitim Vakfı’nı (ÖZEV), öğleden sonra ise sırasıyla Kıbrıs Türk Emekliler Cemiyeti Girne Şubesi ve Girne Halkevi Spor Kulübü’nü ziyaret etti.

Akıncı ÖZEV’e yaptığı ziyarette, Vakıf Kurucu Başkanı ve Genel Müdürü Ersin Görsay, Özel Eğitim Okulu Müdürü Feriha Aksoy ve eğitimcilerle bir araya geldi.

Görsay’dan vakıf, okul ve rehabilitasyon merkezinin çalışmaları hakkında bilgi alan Akıncı, merkezde sürekli, kesintisiz ve tam zamanlı eğitim verildiğine dikkat çekerek, “Emek, özveri ve sevgi gerektiren zor bir görev. Bu konuda toplumsal dayanışma da çok önemli. Yılda bir gün gündeme getirilerek geriye kalan günlerde unutulmamalı” ifadesini kullandı.

Farkındalığın artırılması, özel eğitim gören çocuklar ile bireyler ve ÖZEV’in sık sık gündeme getirilerek toplumun ilgisinin çekilmesi ve katkısının artmasının sağlanması gerektiğini belirten Akıncı, devletin de bu alanlarda çaba gösteren sivil toplum örgütlerine destek olmasının “kaçınılmaz olduğunu” kaydetti.

Akıncı, vakfın anı defterini de imzaladı.

KIBRIS TÜRK EMEKLİLER CEMİYETİ GİRNE ŞUBESİ ZİYARETİ

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı dün öğleden sonra ilk ziyaretini Kıbrıs Türk Emekliler Cemiyeti Girne Şubesi’ne yaparak Cemiyet Başkanı Hasan Öztürk ve üyelerle bir araya geldi. Akıncı ziyarette özellikle Kıbrıs konusunda kendisine yöneltilen soruları yanıtladı ve üyelerle sohbet etti.

“KULÜPLERİMİZİN KAN KAYBI ÖNLENMELİ”

Akıncı daha sonra Girne Halkevi Spor Kulübü’nü ziyaret ederek Kulüp Başkanı Ali Tanoğlu ve üyelerle bir araya geldi.

Akıncı’nın bu ziyaretinde Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu’nun geçtiğimiz gün basına yansıyan açıklamalarıyla gündeme gelen Kıbrıs Türk Spor Kulüplerinin sorunları konuşuldu.

Girne Halkevi yetkili ve üyelerinden de konuyla ilgili bilgi alan Akıncı, Kıbrıslı Türk futbolcuların kulüplerine bile sorulmadan Türkiye’deki BAL Ligine transfer olmalarının ciddi bir sorun oluşturduğunu söyledi.

Akıncı şöyle devam etti:

“Sporcuların dünyaya açılamamalarının yaratığı sıkıntıyı biliyorum. Bu nedenle futbolcular da bulabildikleri imkânı değerlendirip Türkiye’ye gitmek istiyorlar. Bunu anlayışla karşılarım, ancak Kıbrıs’taki kulüplerinin bundan haberi bile olmaması ve bu durumun hiçbir bonservis bedeli ödenmeden yapılması kulüplerimizi zora sokmaktadır. Bu çerçevede kulüplerin hislerine tercüman olarak Federasyon Başkanı’nın yaptığı çıkışı doğal karşılıyorum. Bu noktada Türkiye Federasyonu da bizim federasyonumuzla işbirliği içinde yardımcı olmalıdır. Ayrıca burada da kulüplerle sporcular arasındaki ilişkiler konusunda yeni bir düzenlemeye gidilebilir ve kulüplerimizin kan kaybının önüne geçilebilir”

1422466722.jpg

1422466711.jpg