Mehmet Aktunalar

Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Akıncı GÜNDEM KIBRIS’a gerçekleştirdiği ziyarette gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM KIBRIS haber merkezimizi ziyaret etmekten dolayı mutluluk duyduğunu dile getiren Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Akıncı, GÜNDEM KIBRIS’ın çalışmalarını yakından ve dikkatle takip ettiğini ve GÜNDEM KIBRIS’ın internet gazeteciliğinde önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Akıncı, GÜNDEM KIBRIS’ın çalışmalarında başarılar diledi.

Gündemle ilgili sorularımızı yanıtlayan ve önemli açıklamalarda bulunan Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Akıncı, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu başkanı Hasan Sertoğlu basın toplantısı düzenleyerek Türkiye Futbol Federasyonu’nun Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde temsilcilik açmak için FIFA’ya başvuruda bulunması konusunda da bazı değerlendirmelerde bulundu.

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’nun TFF’nin FIFA’ya ofis açmakla ilgili yaptığı girişime dair yaptığı açıklamaları takip ettiğini dile getiren Akıncı, KTFF Başkanı Sertoğlu’nun açıklamalarında yerden göğe kadar haklı olduğunu söyledi.

“TFF’NİN ESAS MUHATABI KTFF”

Türkiye Futbol Federasyonu’nu Yıldırım Demirören’in KKTC’ye yaptığı ziyarete de değinen Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Akıncı, TFF başkanının adaya gerçekleştirdiği ziyarette konuyla ilgili esas muhataplarının Kıbrıs Türklerini temsil eden Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu olduğunu fakat federasyon başkanının KTFF’nin kapısını bile çalmadan Cumhurbaşkanı ile görüşmesinin yanlış olduğunu dile getirdi. Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Akıncı konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu da eleştirdi. Cumhurbaşkanı’nın gelen misafiri elbette geri çevirmeyeceğini dile getiren Akıncı, TFF başkanının öncelikle konuyla ilgili muhatabı olan KTFF Başkanı ile görüştükten sonra kabul etmesi gerektiğini ve bu işin doğrusunun bu şekilde olacağını söyledi.

Kıbrıs Türk gençliğinin uluslararası arenada boy gösterebilmesi için bu konulara çok dikkatle yaklaşılmasının gerekliliğini kaydeden Mustafa Akıncı, yaşanan bu olayların Kıbrıs sorununun çözümü ve uluslararası hukuka girebilmenin önemini göstergesi olduğunu dile getirdi. “Kıbrıs sorununun çözümlemiş olsa bile TFF’nin KTFF’yi muhatap kabul edip KTFF ile işbirliği yapmasını ve bu tür olayların yaşanmamasını arzu ediyoruz.” diyen Mustafa Akıncı, “Bu tür olayların Kıbrıs Türk gençliği adına büyük üzüntü duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

“KIBRIS TÜRK GENÇLERİNİN ÖNÜNÜN AÇILMASI İÇİN UĞRAŞACAĞIZ”

Halkın teveccühüyle Cumhurbaşkanlığı yolunda başaracağına inandığı aktaran Mustafa Akıncı, halkın kendisine bu görevi laik görmesi durumunda tüm gücüyle Kıbrıs Türk gençlerinin önünün açılması için uğraş vereceğini söyledi. Kıbrıs Türk gençlerinin önün açılması için vereceği uğraşı canı gönülden yürüteceğini söyleyen Akıncı, Kıbrıs Türk’nün yıllardır yaşadığı bu dönemlerin artık son bulması ve Kıbrıs Türk gençliğinin laik olduğu uluslararası alanda yeteneklerini gösterebilme şansını elde etmesi gerektiğini aktardı.

“DENGELİ BİR YAKLAŞIMLA ARA FORMÜLLERE SICAK BAKILABİLİR”

KOP ile KTFF’nin üzerinde çalıştığı bir ara formül süreci olduğunu söyleyen Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Akıncı, bu konuda dengeli bir yaklaşım sağlanması durumunda bu ara formüle sıcak bakılabileceğini dile getirdi. Futbol kulüpleri adına yaşanabilecek ara formülle ilgili önemli bir noktanın olduğunu da söyleyen Akıncı, bu noktanın da federal çözüme giden yolda bir ara durak olduğunu kaydetti. İki tarafında mutlu olabileceği, benimseyebileceği bir formül bulmasının önemine dikkat çeken Akıncı, bu arayış sürecine siyasetin yardımcı olmasının önemini aktardı.

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanlığı sürecinde kendisinin de Kıbrıs sorunu çözülmeden de bir ara formül bulunabileceğinin örneğini gösterdiğini dile getiren Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Akıncı, bu ara formülle Lefkoşa’yı basınçlı suya ve kanalizasyona kavuşturduğunu aktardı. Aynı ara formülleri Maraş, Gazimağusa Limanı’nda doğuran ticaret, Ercan Havaalanı’nda direkt uçuşlar ve mobil iletişim konusu için de düşündüğünü söyleyen Akıncı, bütün bunların yapılması için Kıbrıs sorunun beklenmemesi gerektiğini ve Kıbrıs sorunu çözülmeden de ara formüllerle bu konulara bazı çözümler bulunabileceğini dile getirdi. Akıncı bütün bunların yanında paralel bir süreçle Kıbrıs sorunun çözülmesi için var gücümüzle çalışılması gerektiğini söyledi.

20150310060045.jpg