Bertuğ Topal

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı halkın kendisine gösterdiği ilgiden çok mutlu olduğunu ifade ederek sadece kendisine destek veren Toplumcu Demokrasi Partisi ve Birleşik Kıbrıs Partisi’nden değil diğer parti mensuplarından da oy alarak seçimi kazanacağını belirtti.

Gerçekleştirdikleri ziyaretlerde vatandaşların tepkilerinin çok iyi olduğunu ifade eden Akıncı, “bu seçimde kimse garanti ben kazanırım diyemeyecek” diye konuştu.

Bağımsız Cumhurbaşkanı Akıncı, önceki gün Havadis Gazetesi’ne gerçekleştirdiği yeni yıl ziyaretinde personelin yeni yılını kutlarken adaylığı ile ilgili açıklamalarda da bulundu.

“Sokağın nabzı iyi”

Akıncı, sokağın nabzının kendi açısından iyi attığını kaydederek her şeyin şu an için iyi gittiğini belirtti. Deneyimli bir insan olarak geçmiş haziranda yapılan yerel yönetim seçimlerinde halkın nabzının kendisini yanıltmadığını ifade ederek  “Ben haziranda seçimin üç gün öncesinde anketler Harmancı’yı üçüncü sırada gösterdiği zaman canlı yayında Harmancı’nın bu seçimi kazanacağını söyledim. Bunu geçmiş seçimlerde pek yapmadım. Anketlerin çok dışındaydı sokağın nabzı” diye konuştu.

“3 buçuk ay önemli bir süre”

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine üç buçuk ay gibi bir süre olduğunu ifade eden Mustafa Akıncı, üç buçuk aylık sürenin siyasette önemli bir süre olduğunu belirtti. Seçimi kimin kazanacağının şimdiden kestirmenin kolay olmadığını da söyleyen Akıncı, bugün itibarı ile çok ciddi bir kazanma şansının olduğunu belirtti.

“Anket manipülasyonu var”

Akıncı, son günlerde birçok anket yayınlandığını belirterek “Anket manipülasyonu çok. Herkes kendi ölçüleri içerisinde bir şeyler yaptırıyor. Kararsız ya da sandığa gitmeyeceğim diyenlerin oranı yüzde 40’tır. En son açıklananda %26 kararsız, %14 ise ‘sandığa gitmeyeceğim’ sonucu açıklandı. Bana daha önce ulaşan bir anket daha var onda da yine %38 civarında bir kararsız ve ‘sandığa gitmeyeceğim’ diyenler var. Bu oran sağlıklı bir sonuç yaratılmasına engeldir” diye konuştu.

“Kararsızlardan da oy alacağım”

Şu anda yarış dışında kalacak kişileri konumlarına bakarak söylenebileceğini belirten Akıncı, kendisi gibi bir adayın bu isimler arasında telaffuz edilemeyeceğini söyledi.  “Ben şu anda yalnız beni destekleyeceğini açıklayan iki partiden değil onun dışında da farklı farklı siyasi kesimlerden de oy almakta olan bir insanım. Bu nedenle “kararsızım veya gitmeyeceğim” diyenlerin içinde ciddi bir oran Akıncı oyu olabilir. Böyle bir yorumda bulunmak yanlış olmaz” diye konuşan Akıncı, seçim sonucu için konuşmanın erken olduğunu kaydetti.

“Ciddi şansımız var”

Akıncı, bugün itibarı ile gördüğünün bu seçimde kendisinin ciddi bir şansı olduğu yönünde yorumunda  bulundu. Halkta kendisine karşı ciddi bir motivasyon olduğunu da kaydeden Akıncı, halktaki motivasyonun ekibi daha da motive ettiğini söyledi. 14 Ocak’ta tanıtım gecesi yapacaklarını da kaydeden Akıncı, gecenin vizyonlarını daha geniş bir şeklide anlatma fırsatı bulacakları bir gece olacağını belirtti.

2015 temennileri

Akıncı yeni yıl için de temennilerde bulunarak Havadis personel ve yöneticilerinin yeni yılını kutladı. Akıncı, 2015’in 2014’ü aratmayacak bir yıl olması temennisinde bulunurken “2014 çok sorunlarla dolu geçti. Bunu toplumsal olaylar, sendikal olaylar, çalışma yaşamının içerisinde bulunduğu huzursuzluklar açısından söylemiyorum sadece artık ülkemizde toplumun içerisinde yaşanan çok ciddi sorunlar oldu. Tekrarlanmaması gereken sorunlar oldu” dedi. Trafik kazalarının çeşitli sorunlar nedeniyle trafik katliamına dönüştüğünü de ifade eden Akıncı, “Uyuşturucu kullanımı çocuk yaşlara kadar indi. Bu gibi konular artık gazete manşetlerini süslemeye başladı.

Cinayetler ve intiharlar sıradanlaştı. Kıbrıs sorunundaki çözümsüzlük yine devam etti. Yanı başımız Orta Doğu kan gölü. Dünyanın diğer taraflarında an gölleri ve çatışmalar da bu yılda da sürdü. O neden bütün bunları sayfayı çevirip yeni bir sayfa açılır. Hem Kıbrıs’ta hem dünyada temennileri ile yeni yıla girelim. Havadis yönetici ve çalışanlarının yeni yılı kutlu olsun. Daha iyi bir gelecek temennisi ile 2015’i karşılıyoruz” şeklinde konuşarak sözlerini tamamladı.