Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, “Herkes kişisel ve toplumsal sorumluluklarıyla yüzleşmeli ve insani değerleri bir kez daha anımsamalı. Tiyatro, bu muhakeme ve yüzleşme anında insanlığa ışık tutmaya hazır...” diyerek, Dünya Tiyatro Günü’nü kutladı.

Cumhurbaşkanı Akıncı gün dolayısıyla yayımladığı mesajda, Tiyatro Günü’nde; sahne sanatları alanında küresel iş birliğini teşvik etmenin ve sanatsal yaratıcılığın önemini vurgulamanın yanı sıra insanların barış ve dostluk bilincini artırmanın amaçlandığına işaret etti.

Akıncı, “Dünyamızın vahim bir savaş ve terör sorunuyla baş başa kaldığı bu dönemde, barışın ve dostluğun değeri çok daha kolay anlaşılabilir. Tüm insanlık için şimdi vicdan muhakemesi zamanı…” ifadelerine yer verdiği mesajında şunları kaydetti:

“Herkes kişisel ve toplumsal sorumluluklarıyla yüzleşmeli ve insani değerleri bir kez daha anımsamalı. Tiyatro, bu muhakeme ve yüzleşme anında insanlığa ışık tutmaya hazır...

Tiyatro sanatını yıllardır, tüm zorluklara rağmen, evrensel ölçütler içinde yaşatıp geliştirmeye çalışan Kıbrıslı Türk tiyatro sanatçıları başta olmak üzere tüm tiyatro sanatçılarının, emekçilerinin ve tiyatro severlerin gününü içtenlikle kutlarım.”