Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, ülkede güçlü bir yapıya ulaşmanın çözüm sonrası için de önemli olduğuna işaret ederek, “İçerideki konularımızın çözümünü sürekli Kıbrıs sorununun çözümüne endekslemek, sadece ve sadece o günü beklemek, bizi çözüme yaklaştırmaz aksine uzaklaştırır” dedi.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Akıncı, bugün Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO) Başkanı Mahmut Kanber ve beraberindeki heyeti kabul etti.

KANBER: “LEFKOŞA TÜRK BELEDİYESİ İLE RUM BELEDİYESİ LOKMACI’DA ORTAK FESTİVAL DÜZENLEMEK İÇİN ÇALIŞMA YAPIYOR”

Kabulde konuşan Kanber, “Kıbrıs sorununun çözümü için mücadele etmekten korkmamalıyız” dedi ve Kıbrıs sorununda ilerleme kaydedildiğini gördüklerini, çözüme katkı koymayı arzu ettiklerini dile getirdi. Kanber, oda olarak yaptıkları faaliyetleri Cumhurbaşkanı Akıncı ile paylaştı.

Kanber, kabulde Cumhurbaşkanı Akıncı’ya Kıbrıs sorununa çözüm bulmak amacıyla sürdürülen müzakere sürecinde başarılar diledi.

Çözüme giden yolda örgütlerin katkısının önemine değinen Kanber, Lefkoşa Türk Belediyesi ile Lefkoşa Rum Belediyesi’nin Lokmacı’da ortak bir festival düzenlemek için çalışma yaptıklarını da söyledi.

AKINCI: “İÇERİDEKİ KONULARIMIZIN ÇÖZÜMÜNÜ SÜREKLİ KIBRIS SORUNUNUN ÇÖZÜMÜNE ENDEKSLEMEK, BİZİ ÇÖZÜME YAKLAŞTIRMAZ, AKSİNE UZAKLAŞTIRIR”

Cumhurbaşkanı Akıncı ise kabulde yaptığı konuşmada, Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’nın Kuzey Kıbrıs, Güney Kıbrıs, Türkiye ve uluslararası alana yönelik çok boyutlu çalışmalar yapmasının önemli olduğunu belirtti. 

İç sorunların çözümlenmesinin Kıbrıs sorununun çözümüne yakınlaşmayı sağlayacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Akıncı, “Daha güçlü yapılar oluşturarak, çözümü kolaylaştırırız” dedi.

Akıncı, içte güçlü bir yapıya ulaşmanın çözüm sonrası için de önemli olduğuna işaret ederek, “İçerideki konularımızın çözümünü sürekli Kıbrıs sorununun çözümüne endekslemek, sadece ve sadece o günü beklemek, bizi çözüme yaklaştırmaz aksine uzaklaştırır” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Akıncı, Kıbrıs sorunu konusunda ciddi ilerlemeler sağlandığını ancak müzakerelerde halen çetrefilli konuların olduğunu da sözlerine ekledi.

Politik kararlılığın ve istencin önemine dikkat çeken Akıncı, Kasım ayından itibaren müzakerelerde hızlandırılmış bir sürece gidileceğini söyledi.

“Tam bir tarih söylemesek de temennimiz en kısa zamanda çözüme ulaşmaktır” diyen Cumhurbaşkanı Akıncı,  konjonktürün müsait olduğunu ve ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini kaydetti.