Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 2016 yılının adaya kalıcı bir barış; tüm insanlara barış, huzur ve mutluluk getirmesi temennisinde bulundu. Akıncı, adadaki her iki toplumun kabul edebileceği bir antlaşmaya ulaşmak için çalışmaya devam edeceğini de teyit etti.

Akıncı, İnşaat Mühendisleri Odası’nın, dün gece The Elysium Park’ta yapılan yıl sonu resepsiyonuna katıldı.

Resepsiyona Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ve CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat da katıldı.

TALAT

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ise, 2016 yılı için,  yarım yüzyıldır çözülemeyen Kıbrıs sorununun çözülmesi ve Kıbrıs Türk toplumunun uluslararası hukukun bir parçası olması temennisinde bulundu.

2015 yılının Kıbrıs Türk halkı için çok sıkıntılı bir yıl olduğunu, gelecek yıllarda da çok sıkıntılı yıllar yaşanabileceğini ancak önemli olanın kararlılıkla sıkıntıların çözümü için çalışmak olduğunu kaydeden Talat, ülkeyi mühendislik alanında daha yükseklere çıkarmak için kurum olarak daha çok çalışılması gerektiğini de belirtti.

KALYONCU

Başbakan Ömer Kalyoncu ise, devletin Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ile su baskınları üzerindeki işbirliğine işaret etti ve su baskınlarının engellenebilecek bir sorun olduğunu kaydetti.

Kalyoncu, yakın zamanda su baskınlarını önleyecek önlemlerin peyderpey hayata geçirileceğini kaydetti.


HÜDAOĞLU

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Genel Başkanı Ahmet Hüdaoğlu, birliğin sel haritası çıkarma ve sel/ su baskını yaşanan bölgelerde alınabilecek önlemler üzerinde çalışmalar yürüttüğünü ve Türkiye’den gelmeye başlayan suyun yönetimi ve idaresi konusunda da teknik destek vermeye hazır olduğunu kaydetti.

KOSTANDİNİDİS

Kıbrıs Rum inşaat mühendislerini temsilen Andreas Kostantinidis ise gecede yaptığı konuşmada, 2015 yılının Kıbrıs sorununa çözüm bulma süreci açısından iyi bir yıl olmadığını belirtti ve yeni yılda Kıbrıs sorununun çözülmesini temenni etti.

AYSAL

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Seran Aysal da konuşmasında Oda’nın yer aldığı başta, Özel Su Kurumu Yasa Tasarısı, hizmet içi eğitimler ve diğer çalışmaları hakkında bilgi verdi.