Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Akıncı bugün Kıbrıslı Türk İnsan Hakları Vakfı’nı ziyaret ederek, Vakıf Mütevelli Heyeti Başkanı Emine Çolak ve Vakıf Koordinatörü Canan Öztoprak’la görüştü.

Seçim bürosundan yapılan açıklamaya göre, Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Akıncı ziyarette,  insan haklarının düzenden soyutlanmış bir olgu olmadığına dikkat çekti.

Akıncı,  “Bizde en başta demokrasi sorunu var. Kendi kurumlarımıza sahip olamayışımız ve sivil demokratik çoğulcu bir yapılanmayı gerçek anlamıyla kuramamış olmamız bunun nedenleri. Cumhurbaşkanının bir görevi de bunun için öncülük yapmaktır. İnsan haklarına saygı, ancak bu çerçevede gelişebilir” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı rotasını “Dört Boyutlu Siyaset” adı altında topladıklarını anlatan Akıncı, insan hakları başlığının, vizyonunun toplumsal konulara duyarlılık maddesinin önemli konularından biri olduğunu, çevre ve trafik gibi bir çok konuda insan haklarının ihlal edildiğini söyledi.

Akıncı, cumhurbaşkanının özellikle de Kıbrıs sorunu konusunda sivil toplumla çok yakın çalışması gerektiğinin  altını çizdi.

Akıncı, adada her iki toplumun da acılar çektiğini ve bu acılardan dersler çıkararak daha güzel bir  gelecek kurmanın önemli olduğunu vurguladı.

Akıncı,  Kıbrıs sorunu konusunda sivil toplumla çok yakın çalışılması gerektiğini ifade ederek, bir sivil toplum platformunun  oluşturulması, bu konuda yararlı olabileceğine işaret etti.