Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, Karpaz bölgesine büyük önem verdiğini ve bakanlığı döneminde bölgenin özellikle turizm açısından gelişmesi için buraya elinden gelen katkıyı yaptığını kaydederek, yöre insanının da bu hizmetleri unutmadığını, bölgeyi her ziyaretinde, “senden sonra buraya yatırım yapılmadı” dediklerini vurguladı.

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, dün de çalışmalarına ara vermeden devam etti. Dün sabah Girne Anafartalar Lisesi, Girne Maarif Anaokulu ve 19 Mayıs Türk Maarif Koleji’ni ziyaret ederek müdür ve öğretmenlerle sohbet eden Akıncı, daha sonra açık pazar yerini ziyaret ederek yurttaşlarla da sohbetini sürdürdü. Öğle saatlerinde Lefkoşa’ya geçen Akıncı, burada Lefkoşa Türk Belediyesi’nin Yaşlılar Haftası çerçevesinde Bandabuliya’da düzenlediği etkinliğe katılarak yurttaşlarla kucaklaştı, hatırlarını sordu. Akıncı daha sonra yeniden Girne’ye geçerek, kendisine destek veren gönüllülerle birlikte Girne’nin cadde ve sokaklarında esnaf ve yurttaşlar ile buluştu. Hazırlanan “Cumhurbaşkanlığı Rehberi 2015-2020” adlı kitabı yurttaşlara dağıtıldı. Girne’den sonra Dipkarpaz’a geçen Akıncı, burada düzenlenen bölge toplantısında, bölgedeki yurttaşlara hitap etti.

“Bölgeye olan ilgim her zaman sürecek”

Konuşmasının başında Karpaz bölgesine özel bir ilgisi olduğunun altını çizen Akıncı, Başbakan Yardımcılığı Turizm Bakanlığı yaptığı dönemde özel ilgi turizmi kavramının bu bölgeden başlaması gerektiğine inanarak bu yönde elinden geldiğince yatırımlar yapmaya çalıştığını vurguladı.

Karpaz bölgesine yaptığı ziyaretlerde yurttaşların “Bize bir şey söyleme biz seni tanıyoruz. Sen buralara ilgi gösteren, elinden geldiğince bütçen imkân verdiği ölçüde katkı yapmaya çalışan bir insansın” şeklindeki sözlerinin kendisini çok duygulandırdığını kaydetti. Akıncı, Karpaz insanının “Arch House senin zamanında yapıldı, güneş enerjisinden elektrik üretmede sen yardımcı oldun, belediyenin motelinin üst katını sen tamir ettirdin, mefruşatını yaptırdın, Erenköy’de bölgenin ilk turizm ofisini açtın, restoranına yardımcı oldun, Mehmetçik Halk Plajı senin sayende belediyeye verildi, Çayırova’da bir binayı restore edip el işleri için kadınların kullanımına verdin ve en önemlisi Kumyalı turizm okulunu açtın” diye hizmetlerini hatırlattığını vurguladı.

Turizm Okulu’nu henüz Bafra’da otel temeli bile atılmadan, bölgenin çocukları okuyup yetişsin ve o tesislerde iş bulsunlar diye açtıklarını kaydeden Akıncı, “biz gittik, okulu kapattılar” diye konuştu. Akıncı, bölgeye olan ilgisinin her zaman devam edeceğini sözlerine ekledi.

“Seçilecek kişi dünya karşısında Kıbrıs Türk toplumunu temsil edecek”

Konuşmasında “Dört Boyutlu Siyaseti’ni” ana hatlarıyla yurttaşlara aktaran Akıncı, “Kıbrıs sorunu Cumhurbaşkanı’nın asli görevi ve bu konuya daha fazla zaman harcaması gerekecek. Ama iç konulara kayıtsız kalmayacak, partilerin içiyle değil, toplumun iç konularıyla uğraşacak” diye konuştu.

Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçiminin bir partiler yarışı olmadığını yineleyen Akıncı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir partiyi değil, Kıbrıs Türk halkını temsil edecek bir lideri seçiyoruz. İçinizde parti sevgisi ve ideali olabilir ama üç seçim var ki bakmamız gereken şey, seçeceğimiz kişinin bu görevi hakkıyla yapıp yapamayacağıdır. Bunlar muhtarlık, belediye başkanlığı ve cumhurbaşkanlığı seçimleridir. Cumhurbaşkanlığı seçiminde ‘Bu yeri doldurabilir mi dolduramaz mı, yeterli bilgi tecrübe, vizyonu var mı?’ diye sormanız gerekir. Çünkü bütün dünya karşısında bu toplumu temsil edecek. Ben kendimde bunları görmesem, bu halkın karşısına çıkmazdım”

“Aydınlık karanlığı her zaman yener”

Özellikle son zamanlarda kendisine yönelik karalamaların arttığına dikkat çeken Akıncı, çamur atmalar yanında, “Akıncı Türkiyelileri gemilere bindirip gönderecek” gibi bayatlamış yalanlardan da medet umulduğunu vurguladı. Akıncı, “Bunları artık bir yana bırakmaları gerek, sizleri yıllardır oy deposu gördüler ardından sizleri unuttular. Ben onlara aynı şekilde karşılık vermiyor ve kendi taraftarlarıma da doğru siyaset yapma çağrısında bulunuyorum, çünkü temizlik ve dürüstlük yanlışı, aydınlık karanlığı her zaman yener. Gerçekler de yalanın önüne geçerek ortalığı aydınlatır” dedi.

“Doğruyu halkın gözleri söylüyor”

Konuşmasında özelikle bir adayı ön plana çıkarmak için düzenlenen anketlere de kısaca değinen Akıncı, “Ben hep, Hâkim Zeka Bey’in söylediği bir söze inanırım. Derdi ki; ‘Mahkemede karar aldığımda o kararın doğru olup olmadığını sokağa bakarak, halkın ne dediğine bakarak anlarım” diye konuştu.

Akıncı, sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı:

 “Şimdi de bu anketler başka, sokakta halk başka şeyler söylüyor. Doğru olan onların yazdıkları değil, halkın sokakta atan nabzıdır, söyledikleridir, doğru olan halkın gözlerinden okuduklarımızdır. Bunu 19 Nisan günü herkes her yerde görecek. Biz birinci turun da ikinci turun da birincisi olacağız. Halk aradığı sorulara cevabını bulmuş görünüyor ve kararını sandığa yansıtmak için 19 Nisanı bekliyor, kararınız hayırlı olsun”

akinci-anafartalar.jpg

akinci-bandabulya-belediye-etkinlik1.jpg

akinci-dipkarpaz.jpg

akinci-dipkarpaz1.jpg

akinci-girne-gezi.jpg

akinci-girne-gezi1.jpg