Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıslı Türk ve Rumların ortak komiteleri çerçevesinde eğitim alanında da bir komisyon kurulmasının mümkün olduğunu, bu konuda çalışma yaptıklarını ancak henüz hayata geçiremediklerini belirterek,  “Güney’deki eğitim sisteminin barışçı olmadığını, Kuzey’de de eksikler bulunduğunu, Kıbrıs’ın ortak geleceği için barış kültürünün yaratılması gerektiğini”  söyledi.

Birlik Başkanı Kemal Akkan Batman, kabulde yaptığı konuşmada, 2009 yılında kurulan Birliğin faaliyetleri hakkında bilgi vererek Akıncı’yı Aralık’ta planladıkları 2. Kongrelerine davet etti.

Bu yıl kongre kapsamında ilk kez Kemal Yücel araştırma onur ödülü vermeyi de planladıklarını söyleyen Batman, Akıncı’dan çalışmalarına destek istedi.

Batman, Akıncı’nın evrensellik temelindeki duruşunu desteklediklerini ve kendilerinin de aynı temelde çalıştığını kaydetti.

Eğitimin tüm dünyada bilimsel temellere oturtulmasının önemine işaret eden Batman, Kıbrıs’ta da çift dilli bir merkezin kurulmasının eğitim kültürüne büyük katkı yapacağını vurguladı.

AKINCI

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ise, eğitim konusunda yetkililerin cimri davranmaması gerektiğini belirterek, imkanlar dahilinde yapılacak ne varsa katkı koymaya hazır olduklarını söyledi.

Eğitimin çözüm süreci için de önemli olduğunu dile getiren Akıncı, çağdaş normlara uygun bir eğitim sisteminin gençlerin iyi yetişip başarılı olmasının da yolunu açacağını belirtti.

Akıncı, eğitim alanında da bir komisyon kurulmasının mümkün olduğunu, bu konuda çalışma yaptıklarını ancak henüz hayata geçiremediklerini anlatarak, Güney’deki eğitim sisteminin barışçı olmadığını, Kuzey’de de eksikler bulunduğunu, Kıbrıs’ın ortak geleceği için barış kültürünün yaratılması gerektiğini söyledi.

Akıncı, eğitim araştırmalarının toplumsal boyutu da olan bir uğraş olduğunu belirterek Kıbrıs Eğitim Araştırmaları Birliği’ne çalışmalarında başarılar diledi.