Akıncı sırasıyla Kıbrıs Türk Emekliler Cemiyeti İskele Şubesi, Turnalar, Yarköy, Topçuköy ve Ardahan’ı ziyaret ettikten sonra akşam da yoğun katılımla gerçekleşen İskele Seçim Ofisi’nin açılışına katıldı.

Akıncı dünkü gezilerinde yurttaşların hangi partiden, hangi görüşten, hangi dil, din, ırk ve renkten ve kökenden olursa olsun tümünü kucaklayacak bir Cumhurbaşkanı vizyonuna sahip olduğunu altını çizdi.

Ziyaretlerinde yurttaşların her iktidar değişiminde, hatta parti içinden bakanların değişmesinde bile yapılan yeni müdür atamalarıyla sürekli büyüyen “müşavirler ordusu” ile ilgili sorularını da yanıtlayan Akıncı, bunun halkın omuzlarına büyük yük bindiren son derece yanlış bir uygulama olduğunu vurguladı.

Başbakan Yardımcılığı sırasında teknik daire müdürlerini değiştirmeyip farklı partilere mensup müdürlerle çalıştığını anımsatan Akıncı, Kamu Hizmetleri Komisyonu'nun demokratikleşmesi için hazırladıkları tasarının ise, hükümetten ayrılmalarının ardından çöpe atıldığını anlattı.

Akıncı, “Bu yüzden Kamu Hizmetleri Komisyonu yıllardır olması gereken düzeyde ve içerikte olamadı ve ülkemizdeki kamu hizmeti de bir türlü partizanlıktan arındırılamadı. Yaratılan müşavirler ordusunun bedeli, bu yıl bakımından her kuruşu halkın cebinden çıkacak 18 milyon liradır” diye konuştu. 

Yurttaşlarla yaptığı sohbetlerde Cumhurbaşkanı’nın ana görevi olan Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik müzakereleri sürdürmek yanında çok önemli bir görevi daha olduğunun altını çizen Akıncı, “Cumhurbaşkanı, partilerin içiyle değil, toplumun içiyle ilgilenmelidir. Kimin belediye başkanı olacağı bir Cumhurbaşkanının değil, halkın işidir; partilerde kimin başkan olacağı da Cumhurbaşkanının işi değil, parti kurultaylarının işidir. Cumhurbaşkanı’nın halkına rehberlik, yol göstericilik yapması, seçimlerde kazanana da kaybedene de eşit mesafede durması, hangi partiden olursa olsun bir bütün olarak kucaklaması gerekir. Cumhurbaşkanı, parti rozetine değil, hak ve hukuka bakmalı, çünkü kişi için sağlık neyse, devlet için de hukuk odur” dedi. Akıncı, sadece kendi içimizde değil, Kıbrıs Türk toplumunun hakkını ve hukukunu her alanda koruyacağını sözlerine ekledi.

Yurttaşlarla yaptığı sohbetlerde her ziyaret ettiği beldede halkın değişim isteğini seslendirdiğine tanık olduğunu da ifade eden Akıncı, ortaya koyduğu fikirlere toplumun her kesiminden destek geldiğine işaret ederek, “Biz bu seçimi kazanacağız” dedi.

Akıncı dün son olarak İskele’deki Seçim Ofisi’nin açılışına katıldı. Yoğun bir katılımla gerçekleşen açılışta konuşan Akıncı, gerek mekânı temin eden, gerekse hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Buradaki konuşmasında Ercan Havaalanı’nın yeni inşaatı için yirmi bin ağacın kesileceği konusundaki haberlere dikkat çeken Akıncı, “Ağaçların başka yere nakledilebilmesini sağlayan teknoloji yıllardan beri var. Bu nedenle öncelikle bölgedeki bir alana ağaçların nakli sağlanmadan tek çivi çakılmamalıdır. Çevre duyarlılığı tek bir ağacı bile korumayı gerektirir.

Açılışta Akıncı ve konuklar, zeytin yapraklarıyla tütsülendiler.