Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Mustafa Akıncı sabahın erken saatlerinde Sanayi Bölgesi’ndeki LTB çalışanlarını ziyaret etti.

“LEFKOŞA SOKAKLARINA ÇIKTIĞIMDA BAŞIM DİK, ALNIM AÇIK YÜRÜYORUM”

Belediye başkanı olarak LTB’de 14 yıl kesintisiz hizmet verdiğini, Lefkoşa halkının da katkıları ve işbirliğiyle güzel işler başardıklarını ve bundan mutluluk duyduğunu kaydeden Akıncı, “Bu benim için en büyük zenginlik. Lefkoşa sokaklarına çıktığım zaman başım dik, alnım açık yürüyorum. Hayatta bundan daha güzel bir şey olamaz” dedi.

“HARMANCI’YA GÜVENİYORUM”

Akıncı, LTB’nin Başkanı Mehmet Harmancı’ya en az kendi kadar güvendiğini de kaydederek, “Harmancı’yla da iyi ilişkiler içinde hem kendinizi hem Lefkoşa’yı daha güzel bir geleceğe el birliğiyle götüreceksiniz. Buna inanıyorum”  ifadesine yer verdi.

Belediye emekçilerinin yıllardır sosyal yatırımları yapılmadan çalışmak zorunda bırakıldıklarına işaret eden Mustafa Akıncı, “Emeğin alın terinin karşılığı elbette verilmeli, bu konular bir an önce halledilmelidir. Bu göreve geldiğimde ben de elimden gelen katkıyı elbette esirgemeyecek, sizlerin, bu şehrin, sorunlarının çözülmesi, çalışanlarının alın teri dökenlerin dertlerinin bitmesi için, sizin ve bu halkın daha iyiye gitmesi için elimden geleni yapacağım. Bu da bana düşen görevdir” dedi.

“BU GÖREVE GELİRSEM BELEDİYELERİN SORUNLARIYLA DA İLGİLENECEĞİM”

Göreve gelmesi durumunda Cumhurbaşkanı’nın öncelikli görevi olan Kıbrıs müzakereleriyle ilgilenirken, iç konuları da ihmal etmeyeceğinin altını çizen Akıncı, şöyle devam etti:

“Bu göreve halkımın desteğiyle gelirsem, belediyecilikten gelen bir Başkan olarak belediyelerin sorunlarıyla da ilgilenecek, başta Başkent Lefkoşa olmak üzere diğer tüm belediyeler konusunda fikrimi söyleyecek, rehberlik edecek, kaynakların artması için çözüm yolları önereceğim; uluslararası desteğin alınması için de yardımcı olacağım.”

Konuşmasında belediye başkanlığı dönemine de değinen Akıncı, kanalizasyon projesinin yapımı ve ardından Lefkoşa’nın Surlariçi bölgesinin asfaltlanması için, o dönem adı Avrupa Topluluğu (AT) olan Avrupa Birliği’nden (AB) yardım aldığını, BM katkılarıyla ise belediye için 17 yeni araç alımı yaptıklarını anımsattı.

“KUZEYDE DE GÜNEYDE DE ÖĞRENİM GÖRENLER BİZİM ÇOCUKLARIMIZDIR”

Akıncı, Sanayi Bölgesi’ndeki ziyaretinden sonra Ledra Palace sınır kapısı yakınındaki bir kahvede, çocukları güney Kıbrıs’taki İngiliz Okulu’nda eğitim gören velilerle buluşarak sohbet etti.

Ailelerin sorunlarını dinleyerek görüş alış-verişinde bulunan Mustafa Akıncı, her ailenin çocuklarının iyi eğitim alması ve yabancı dil öğrenmesini arzu ettiğini söyledi.

Öğrencilerin sorunlarıyla yakından ilgilenilmesi gerektiğini kaydeden Akıncı, “Cumhurbaşkanı seçildiğim takdirde gerek kuzey, gerekse güneydeki okullarda eğitim gören çocuklarımızın sorunlarına aynı bakış açısıyla, aynı düzeyde eğileceğim. Güneyde eğitim gören çocuklarımızın da kuzeydekiler gibi devlet olanaklarından ayrım yapılmadan yararlandırılmaları gerektiğine inanıyorum” dedi.