Emir Ertorun

Mağusa İnisiyatifi ile Güney Kıbrıs’taki Kentimiz İnisiyatifi, Ares Spor Kulübü organizatörlüğünde iki toplumlu orta mesafeli triatlon düzenledi. “Nisan Şakası” adı altında düzenlenen etkinlik Kaplıca’da gerçekleştirildi.

Etkinliğin ödül törenine, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eşi Meral Akıncı da katıldı.

Birçok ülkeden 80 yarışmacının katıldığı triatlonda, 1,9 kilometre yüzme, 90 kilometre bisiklet sürüşü ve 21.1 kilometre koşu yapıldı. Yarışmada erkekler ve bayanlarda ilk beşe girenlere toplam 8 bin TL ödül dağıtıldı.

Kaplıca'da sabah saat 08.00’de başlayan ve 15.30'da tamamlanan yarışın ödül töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, yarışın adına yönelik "böyle şakaya can kurban" dedi, her iki kulübü kutladı, yarışmacılar kadar heyecan yaşadığını söyledi.

Akıncı, iki örgütün üstlendiği rolün önemine işaret ederek, örgütleri kutladı, spor, kültür ve sanatın birer barış aracı olduğuna işaret etti.

Sporda gençler için yapacak çok işleri olduğunu belirten Akıncı, bu yolda her zaman maddi ve manevi desteğe hazır olduğunu söyledi.

Kıbrıs müzakere sürecinin devam ettiğini, en erken zamanda barışa ulaşılmasını hedeflediklerini, kendisini her gören vatandaşın; Türk, Rum veya Maronit olsun çözüm ve barış sorduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Akıncı, "Herkes barıştan başka bir şey istemiyor çünkü insana yakışan barıştır" dedi.

Çözümü liderlerin yapacağını, bunun için sonuna kadar uğraşacaklarını, tüm zorluklara rağmen bunu yapacaklarını çünkü her şeyin toz pembe olmadığını kaydeden Akıncı, yıl sonuna kadar bir çözüm bulunabileceğine inanç belirtti.

"Çözümü biz liderler yapsak da barışı toplumlar yapacak. O yüzden ülkede barış kültürü geliştirilmeli" diyen Akıncı, yarışa karılan herkesi kutladı.

Konuşmasının ardından triatlon madalyası takdim edilen Cumhurbaşkanı Akıncı, "Kıbrıs müzakere maratonu koşusundan daha büyük bir maraton yok, yıllardır koşuyoruz, umarım bu yıl tamamlarız" dedi.

1461507442.jpg

1461507462.jpg

1461507387.jpg

1461507406.jpg

1461507424.jpg

1461507493.jpg