KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, müzakere sürecinde önemli aşamalara doğru gideceklerini öngördüğünü söyledi.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türk Barış Kuvvetleri Gaziler Derneği'nden bir heyeti kabul etti. Görüşmede konuşan Dernek Başkanı Hacı Işık, Akıncı'nın Cumhurbaşkanlığı görevinin hayırlı olmasını diledi. Akıncı'nın yoğun çalışmalarını takip ettiklerini ifade eden Işık, "Duruşunuzla, kişiliğinizle, geçmişteki icraatlarınızla Cumhurbaşkanı'nın ötesinde bir Mustafa Akıncı olarak sizi takdir ediyoruz" dedi. Akıncı'ya "hayırlı olsun" dileklerini iletmek için nezaket ziyareti gerçekleştirdiklerini dile getiren Işık, toplumsal bazı sorunları da Akıncı'ya aktarmak ve bunlarla ilgili ne yapılabilir konusunda görüş alış verişinde bulunmak istediklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da, ziyaretin memnuniyet verici olduğunu söyledi ve hangi makamda olursa olsun toplumun örgütleriyle bir araya gelmek ve görüş alışverişinde bulunmanın her zaman vazgeçilmez ilkeleri olduğunu dile getirdi. Bunun geçmişte de böyle olduğunu ve bundan sonra da böyle olacağını ifade eden Akıncı halkın değişik kesimlerinin bağrından çıkmış örgütlerle görüş alış verişinde bulunmanın yararlı olduğunu belirtti. Akıncı, "Sizin temsil ettiğiniz camianın düşüncelerini duygularını görüşlerini her zaman almayı arzu ederim. Dolayısıyla bu ziyaretin gelecekte de devamını gelmesini dilerim. Bu diğer sivil toplum örgütleri için de geçerlidir" diye konuştu.

MÜZAKERE SÜRECİ

Yürütmekte oldukları müzakere sürecinde önemli aşamalara doğru gideceklerini öngördüğünü belirten Akıncı, hedeflerinin Kıbrıs'ta her iki halkın da huzur, barış, eşitlik ve güvenlik içinde yaşayabileceği yeni bir durumu oluşturmak olduğunu dile getirdi ve bunun yıllardan beri adının konulduğunu, iki toplumlu iki kesimli federatif sistem olduğunu söyledi. Akıncı, bunun altını doldurmak gerektiğini ve her iki toplum da gönül huzuruyla onay verebileceği bir tablo ortaya çıkarmak gerektiğini, çabalarının bu yönde olduğunu kaydetti. Akıncı, bu yönde ilerlerken sivil toplum örgütleriyle de bir platformda buluşup zaman zaman onlarla bir iletişim içinde olmak ve bu süreci el birliğiyle yürütmenin temel hedeflerinden bir tanesi odluğunu vurguladı.