Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Özel Olimpiyatlar Türkiye Onursal Başkanı Dr. H.C. Dilek Sabancı’yı kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Sabancı kabulde, Cumhurbaşkanı Akıncı’ya Özel Olimpiyatlar Türkiye’nin çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi verdi.

Açıklamada, Özel Olimpiyatlar Türkiye ve Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin işbirliğinde düzenlenen “Doğu Akdeniz Üniversitesi Özel Olimpiyatlar Birleştirme Projesi”nin açılışının bugün yapılacağı belirtildi.

Buna göre, Doğu Akdeniz Üniversitesi Özel Olimpiyatlar Birleştirme Projesi, KKTC’den 3, Türkiye’den de 10 okulun katılımıyla gerçekleştirilecek.

Karma basketbol ve karma futbol kategorilerinde yapılacak oyunlara, Türkiye’den sporcu ve eğitmenlerden oluşan 35 kişi, KKTC’den ise toplam 90 kişinin katılımı bekleniyor.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Bahar Şenliklerinde de ağırlanan özel sporcular aynı zamanda dans atölyesi, konser ve gezi gibi sosyal etkinliklere katılacak.

Açıklamada, “Özel Olimpiyatlar Türkiye” hakkında da şu bilgiler yer aldı:

“Temelleri 1982 yılında Prof. Dr. Hıfzı Özcan ve Sakıp Sabancı tarafından başlatılan Özel Olimpiyatlar Türkiye, tüm dünyada 170 ülkeye yayılmış 225 kurumu kanalıyla, 4,4 milyon kişiye ulaşan Uluslararası Özel Olimpiyatların (Special Olympics) Türkiye’deki tek kuruluşudur. Özel Olimpiyatlar Türkiye, özel eğitim gereksinimi olan bireyleri, diğer bireylerle bir araya getirip, çeşitli spor dallarında düzenli eğitim ve yarışma olanakları sağlıyor.”