Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, dünyanın en prestijli bilim ödülleri arasında yer alan “Mary Sigourney Psikanaliz Ödülü”ne layık görülen Kıbrıslı Türk bilim insanı Prof. Dr. Vamık Volkan’a kutlama mesajı gönderdi.

Cumhurbaşkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre Akıncı, geçtiğimiz gün New York’ta düzenlenen törenle ödülünü alan Volkan’a gönderdiği mesajda, “2015 Mary Sigourney Psikanaliz Ödülü’nü almış olmanız her Kıbrıslı Türk gibi beni de gururlandırdı” dedi.

Volkan’ın değerli çalışma ve görüşlerinden yararlanmayı arzu ettiğini belirten Akıncı, mesajında şunları belirtti:

“Dünyanın en saygın bilim ödülleri arasında yer alan bu ödüle layık görülmeniz, şahsınızın genelde dünya ve özelde Kıbrıs için ne kadar büyük bir şans olduğunu bir kez daha ortaya koymuş oldu.

Politik süreçleri psikanalitik açıdan incelemeniz sadece mesleğiniz bakımından yeni bir çığır açmakla kalmadı; aynı zamanda müzminleşen Kıbrıs sorununun başka bir gözle irdelenmesi gerektiğini de hatırlattı.

Kıbrıs’ta çözüm amaçlı müzakereleri yürüten bir kişi olarak, Kıbrıs sorununun hem Kıbrıslı Türkler hem de Kıbrıslı Rumlar bakımından siyasal bir sorun olmaktan çok daha fazlasını ifade ettiğini gözlemliyorum.

Değerli çalışma ve görüşlerinizden daha ayrıntılı olarak yararlanmayı arzu ettiğimi belirtir, en kısa sürede buluşmak ümidiyle, bilim dünyasında çığır açan üstün başarılarınızın devamını dilerim.”