Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, sanatın insanları birleştirici gücüne işaret ederek, sanatla sınırların aşılabildiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanlığından verilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eşi Meral Akıncı dün Bedesten’de düzenlenen “4. Pişmiş Toprak Sempozyumu”na katıldı.

Etkinlikte, sanatçılara teşekkür belgeleri Cumhurbaşkanı Akıncı tarafından verildi.

Sempozyumun açılışında konuşan Ayhatun Ateşin, etkinliğe 10 ülkeden sanatçının katıldığını belirterek, tüm sanatçılara teşekkür etti.

Ateşin, etkinlikte, ülkenin kayıp mirasının ve ülkeden çıkarılıp götürülen bütün eserlerin, hangi ülkede sergileniyorsa kopyalarını yaparak, yeniden canlandırmaya çalıştıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da, teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından yaptığı konuşmada, Ayhatun Ateşin’in sahip olduğu enerjiye duyduğu hayranlığı dile getirerek, “Bu enerji, pozitif düşünce ve emek ortaya güzel eserler çıkarılıyor. Bize Akdenizliliği, Akdeniz kültürünü hatırlatıyor. Bize sanatın bir kez daha sınırları aşabildiğini gösteriyor. Sanatın birleştirici gücünü kanıtlıyor” dedi.

Etkinliğe Yunanistan’dan da bir sanatçının katıldığına ve bunun önemine dikkat çeken Akıncı, “Kıbrıslı Rum sanatçıların da dolaylı değil doğrudan katılacağı, doğrudan ilişkilerin kurulacağı, daha güzel ve daha huzurlu bir ada dileklerimi sunuyorum” diye konuştu.

1463053119.jpg

1463053120.jpg

1463053122.jpg

1463053123.jpg