Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Şehit Tuncer İlkokulu Müdürü Güven Varoğlu ve öğretmen ile öğrencilerden oluşan izci heyetini kabul etti.

Şehit Tuncer İlkokulu Müdürü Güven Varoğlu, okul izci grubunun 23-29 Ağustos tarihleri arasında İngiltere’de kampa katıldığını, bir ilkokul izci grubunun yurtdışında bir kampa katılmasının ilk kez yaşandığını belirtti.

Varoğlu, bir ilki gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını söyleyerek, bu ziyaretin Cumhurbaşkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı katkılarıyla gerçekleştiğini ifade etti.

İzci öğrencilerin kampta özgüvenlerini geliştirme, yardımlaşma, paylaşma gibi özellikleri geliştirme imkanı bulduklarını belirten Varoğlu, farklı kültürleri tanıyıp, kendi kültürlerini tanıtma imkanı bulduklarını söyledi.

Varoğlu, konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Akıncı’ya teşekkür plaketi ve etkinliklerle ilgili dosya takdim etti.

1441873412.jpg

AKINCI

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da izcilerin başarılı bir kamp geçirmesinden ve buna katkı koymaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bir arada kamp yapmanın, öğrencilerin arkadaşlık, dayanışma ve yardımlaşmalarının gelişmesine katkı sağladığını söyleyen Akıncı, yurtdışı kampın ilk defa olmasının önem taşıdığını, devamlılığın sağlanması gerektiğini belirtti.

Akıncı daha sonra çocuklarla sohbet ederek, kampla ilgili düşüncülerini aldı.

1441873411.jpg