Siber’in Köşklüçiftlik’teki evinde gerçekleşen görüşme yaklaşık bir saat sürdü.

AKINCI

Görüşme sonrası birlikte basının karşısına geçen Akıncı ve Siber basının sorularını da yanıtladı.

Akıncı Siber’e teşekkür ederek sıcak bir ev ortamında ağırlanmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve ülkede önemli bir seçim sürecinin Pazar günü sonuçlanacağını hatırlattı.

Seçim sürecinde rekabet ortamının medeni şekilde yaşandığını ve sonuçlara bakıldığında Siber’in başarılı bir performans sergilediğini kaydeden Akıncı, dört adayın bu kadar yakın sonuçlar aldığı bir seçim daha yaşanıp yaşanmayacağının belirsiz olduğunu söyledi.

Siber’in seçim öncesi verdiği mesajlarla kendi mesajlarının örtüştüğüne de işaret eden Akıncı, aynı paraleldeki söylemlerin ülkede bir değişimin gerekli olduğunu vurguladığını, temiz siyaset, çözüm odaklılık, örtülü ödeneğin üzerindeki örtünün kalkması ve partizanlığın kökünün kazınmasının bu anlamda önemli olduğunu ifade etti.

Değişimin bir süreç olduğunu kaydeden Akıncı, Siber’in bundan sonraki dönemde toplumun yaşayacağı değişim sürecinde aktif rol üstleneceğinden emin olduğunu ifade ederek Siber’e bu yönde oynadığı rol için teşekkür etti.

SİBER

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda CTP-BG adayı olan Meclis Başkanı Sibel Siber de Akıncı’yı ilk turda aldığı başarılı sonuçtan dolayı kutlayarak, çok demokratik, düzeyli ve olgun bir propaganda dönemi yaşandığına vurgu yaptı.

Daha güzeli hak eden halk, daha demokratik bir yönetim anlayışı ve çözüm odaklı siyaset için çıkılan yolda amacın halka hizmet olduğunu dile getiren Siber, düzeyi korumanın önemine işaret etti ve bölünerek ayrışarak hiçbir yere varılamayacağını kaydetti.

Siber, yurt içinde, dışında ve müzakere masasında Kıbrıs Türk halkını en iyi temsil edeceğine inandığı çözüm odaklı siyaseti destekleyen Akıncı’nın başarılı olacağına inanç belirtti.

Siber “İleride başka bir adaylık gündeme gelebilir mi” şeklindeki soruya karşılık şu an Meclis Başkanlığı görevinin sürdüğünü, her makamın halka hizmet için olduğunu kaydederek, görev süresi bittiği zaman yeni, bir değerlendirme yapacağını sözlerine ekledi.