Görüşmede,  SOS Çocuk Köyü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hacer Çerkez, yönetim kurulu üyelerini Akıncı’ya takdim etti.

Çerkez, SOS Çocuk Köyü’nün şu anda en önemli sorununun Avusturya’dan gelen desteğin 2016 yılında kesilecek olması olduğunu; Köyün kendi ayakları üzerinde durabilecek duruma gelmesi için çeşitli çalışmalar yaptıklarını anlattı.

Öte yandan SOS’in çocuk hakları savunuculuğu görevini de uzun zamandır Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştirdiğini söyleyen Çerkez bunun bundan sonra da aynı şekilde devam etmesini istediklerini belirtti.

AKINCI

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ise, kimsesiz çocukları barındırarak, sıcak bir yuva sağlayarak,  anne sevgisini tattırmanın kutsal bir görev olduğunu vurguladı.

Bu projeyi yabancı katkısı olmadan da yaşayabilir hale getirmenin önemli bir konu olduğuna dikkati çeken Akıncı, yabancı desteği kesildiği zaman da projeyi sürdürülebilmek için hazırlıklı olmak gerektiğini belirtti.

Akıncı, Cumhurbaşkanlığının bu gibi konularda elinden gelen her katkıyı yapmak durumunda olduğunu söyleyerek,  Cumhurbaşkanı’nın asli görevinin Kıbrıs sorunuyla ilgilenerek görüşmeler yapmak olsa da iç konularla ilgili de rehberlik görevi olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı’nın, öncülük yaparak topluma doğruyu göstermesinin ve doğruyu gösterenlerle işbirliği içerisinde olmasının önemli bir görevi olduğunu kaydeden Akıncı, önceden olduğu gibi bundan sonra da SOS’le istişare içerisinde ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.