Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, yurttaşların adil bir düzene olan ihtiyaçlarını her fırsatta dile getirdiklerine dikkat çekerek, adaletsizliklere fazlasıyla tanık oluyoruz, bu nedenle Kıbrıs sorununun çözümü için çaba gösterirken, toplumsal konularla ilgilenecek ve sosyal adaletin yerleşmesi için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Akıncı dün (24 Ocak Cumartesi) Gayretköy, Yukarı Bostancı ve Güzelyurt’ta Binatlı Yılmaz Spor Kulübü’nü ziyaret ederek yurttaşlarla sohbet etti, akşam saatlerinde ise Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nin (ODTÜ) Kalkanlı Kampusunda ODTÜ mezunları için düzenlenen etkinliklere katıldı.

Akıncı ziyaret ettiği köylerde artık değişim istediklerini vurgulayan yurttaşlarla yaptığı sohbetlerde, önümüzdeki seçimin partiler seçimi olmadığını belirterek, “halk artık bireysel veya partisel çıkarlar için değil, tüm toplumun yararına çalışacak liderini seçeceğinin bilincine vardı” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığına seçilmesi durumunda Kıbrıs sorununu çözmek için uğraş vereceğini kaydeden Akıncı, Güney Kıbrıs’ın da olumlu adım atması halinde çözüme ulaşılabileceğini kaydederek, “Bu toprakların ve taşıdığı zenginliklerin her iki topluma da yeteceğine inanıyorum. Ancak bir yandan çözüm için uğraş verirken, iç konuları ihmal etmeyecek ve özellikle tüm yurttaşların özlemini duydukları sosyal adaletin tesis edilmesi için her türlü gayreti göstereceğim” dedi.

ODTÜ mezunu olan Akıncı, köy ziyaretlerinin ardından ODTÜ Kalkanlı Kampusu’nda düzenlenen etkinliklere katıldı. 5 yıllık dönemler halinde 5’inci yıldan 50’nci yıla kadar olan mezunlara madalyaların verildiği etkinlikte 1970’li yılların başlarında ODTÜ’den mezun olan Akıncı ve eşi Meral Akıncı da madalyalarını aldılar. Etkinlikte yıllar önce birlikte oldukları okul arkadaşlarıyla hasret gidererek üniversite yıllarının anılarını tazelediler.