Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Akıncı, ikinci tura kaldığının kesinleşmesinin ardından Lefkoşa’daki seçim ofisinde toplanan taraftarlarına hitap etti.

Akıncı, “26 Nisan akşamı Kıbrıs’ta gerçek anlamda bir yeni dönemi başlatmak üzere, beyaz sayfa açmak üzere, Kıbrıs’ta zeytin dalının kardeşliğini yaratmak üzere yola çıkacağız” dedi.

Akıncı, ikinci tur seçim öncesinde CTP-BG adayı Sibel Siber’i, CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu’nu ve Bağımsız Aday Kudret Özersay’ı ziyaret edeceğini ve destek isteyeceğini açıkladı.

Akıncı, “Bir hafta sonra yaşanacak başarının ortakları olmalarını önereceğim” dedi.

Konuşmasında, bugünkü seçimde kendisine destek verenlere ve ailesine teşekkür eden Akıncı, desteğin artarak devam edeceğine inandığını söyledi.

İkinci tura çıkamayan Sibel Siber ve Kudret Özersay’ı da kutlayan Akıncı, topluma kattıkları değerden yararlanılacağını, kendi payına da ortaya konulan görüş ve ideallerden yana olacağını ifade etti.

“Önümüzdeki süreç önemli bir süreç” diyen Akıncı, “mayısta müzakerelerin başlayacağını, omuzlarına alacağı görevin sorumluluğunun bilincinde olduğunu, 26’sındaki seçimde başarıya ulaşmak için birbirlerini daha çok anlamaları, barış, demokrasi insan hakları temelinde buluşmak ve bu uğurda birlikte mücadele etmenin yollarını bu akşamdan itibaren açmanın çok büyük önemi olduğunu” vurguladı.

“SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM”

Konuşması sırasında “Birlik mücadele dayanışma” sloganları atılan Akıncı, bağımsız ve tarafsız bir cumhurbaşkanı olacağını, tüm partilere eşit mesafede olacağını, tüm renkleri kucaklayacağını; seçim öncesinde verdiği sözlerin arkasında olduğunu vurguladı

“Bu sözlerimin bu akşam da arkasındayım. Bir hafta sonra başarıyla halktan bu görevi devraldığımda da 5 yıl boyunca bu sözümün arkasında olacağım” diyen Akıncı, çözüm odaklı bir siyaseti ileriye götürmek için aday olduğunu ve bu sözünün de arkasında yer aldığını söyledi.

“SEVİNÇLER BİR BAŞKASININ KEDERİ OLMAYACAK”

Akıncı, halkın bugün demokrasi sınavı verdiğini belirterek, sevinçlerin ölçülü olmasını, bir başkasının incitilmemesini beklediğini vurguladı ve “Sevincimiz başkasının kederi olmayacak. Sizden beklentim budur. Yarından itibaren yola devam. 26 Nisan akşamı Kıbrıs’ta gerçek anlamda bir yeni dönemi başlatmak üzere, beyaz sayfa açmak üzere, Kıbrıs’ta zeytin dalının kardeşliğini yaratmak üzere yola çıkacağız” dedi.