Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman’ı kabul etti.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber’in davetlisi olarak KKTC’ye günübirlik ziyarette bulunan Kahraman’a, Akıncı’ya yaptığı ziyarette Türkiye'nin Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ile  TBMM’de yer alan siyasi grup temsilcileri ile Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay eşlik etti. Görüşmede; Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu da yer aldı.

Ziyarette konuşan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, teamül gereği Meclis Başkanı olarak ilk yurt dışı ziyaretini KKTC’ye gerçekleştirdiklerini söyledi ve “Kıbrıs’ın bir parçaları, ülkeleri kabul ettiklerini; aynı duygular paylaştıkları bir yer olduğunu” dile getirdi.

Akıncı’nın Cumhurbaşkanlığı’nda bir çok problemin çözülmesini dileyen Kahraman, müzakerelerden iyi neticeler beklediklerini, Türk toplumunun bahtiyarlığı, esenliği, aydınlığı için hayırlı neticeler umduklarını kaydetti.

Adada huzur ve barışın olmasını dilediklerini kaydeden Kahraman, TBMM olarak üzerlerine düşen her türlü gayret ve desteğe hazır olduklarını da vurguladı.

1449662671.jpg

AKINCI

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da  ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti ve Türkiye’de başlatılan yeni dönemin, TBMM’de üretilecek kararlar, yürütülecek çalışmalar ve geçirilecek yasalarla iyi geçeceğini düşündüğünü kaydetti.

Türkiye’nin AB ile de yeni bir döneme giriyor olduğunu ve onun getirdiği reform sürecinin başlatılacağının anlaşıldığını söyleyen Akıncı,  Türkiye’ye demokrasi içinde istikrar, huzur barış ve refah  diledi.

Demokrasi ve çoğulculuğun istikrarın olmazsa olmazı olduğunu düşündüğünü dile getiren Akıncı, huzurun istikrarın barışın olmadığı yerlerde neler olduğunu hep birlikte gözlemlediklerini söyledi.

Kıbrıs’ta Türkiye’nin desteğiyle başlattıkları yeni süreci olumlu bir sonuca ulaştırma ve Kıbrıs’ın bir barış adası olması temennisini de ifade eden Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, etraflarında yaşanan kötü örneklerden dersler de çıkararak geleceğe  dair yeni umutların yeşereceği, genç kuşaklara bir daha geçmişi yaşatmayacakları yeni bir dönem başlatma  arzusunu dile getirdi.

Türkiye’nin KKTC ile kuracağı yakın ilişkinin önemli olduğunu  da vurgulayan Akıncı, bu ilişkilerin daha iyi bir şekilde gelişmesi ve hep birlikte daha iyi bir geleceğe ulaşma dileğinde bulundu.

Bir daha yaşanmaması için geçmişin acılarından hem Kıbrıs Türk hem de Rum toplumunun çıkarması gereken dersler oluğunu da söyleyen Akıncı, gelecekteki bir ortaklıkta eşit bir varlık olarak yerlerini alabilmeleri için KKTC’nin idari, ekonomik, demokratik ve sosyal anlamda güçlü olmasının önem taşıdığını, müzakerelerde kendilerini en güçlü kılacak şeyin bu olduğunu anlattı.

1449662672.jpg

1449662673.jpg