Akıncı, 26 Nisan’da Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından ilk yurt dışı ziyareti için bu sabah Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak, günübirlik ziyaret için Cumhurbaşkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı yetkililerinden oluşan bir heyetle birlikte Ankara’ya geldi.

TC Cumhurbaşkanlığı’na ait özel uçak TC-DAP ile Ercan’dan Ankara’ya gelen Akıncı ve heyetini Esenboğa Havalimanı’nda mihmandar bakan TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, KKTC Ankara Büyükelçisi Fazıl Can Korkut ve diğer yetkililer karşıladı.

Akıncı, saat 09.10'da geldiği Esenboğa’da resmi devlet töreniyle karşılandı. Esenboğa Havalimanı Şeref Salonu önüne ve yol boyunca KKTC bayrakları asıldı.

Cumhurbaşkanı Akıncı ve heyeti, Şeref Salonu’nda bir süre dinlendikten sonra Çavuşoğlu ile birlikte Çankaya Köşkü’ne gitmek üzere havalimanından ayrıldı.
 
HEYETTE KİMLER VAR?
 
Cumhurbaşkanı’na Ankara ziyaretinde Dışişleri Bakanı ve Müzakereci Özdil Nami, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Erhan Erçin, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Cenk Gürçağ, Dışişleri Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Hüseyin Özel, Yaveri Binbaşı Hasan Efendi ile Dışişleri Bakanlığı 3. Katibi Sertaç Güven eşlik ediyor.
 
Cumhurbaşkanı Akıncı’yla birlikte TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça da Ankara’ya geldi.

ZİYARET PROGRAMI

Akıncı, Ankara’da ilk olarak Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşecek. Bir saat olarak planlanan görüşme saat 10.00’da Çankaya Köşkü’nde yer alacak.

Akıncı ve beraberindekiler saat 11.15’te Anıtkabir’i ziyaret ederek Atatürk’ün mozolesine çelen koyup saygı duruşunda bulunacak ve özel defteri imzalayacak.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından onuruna verilecek öğle yemeğine katılacak Akıncı, saat 17.00’de ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda bir araya gelecek. 
 
Cumhurbaşkanı Akıncı, Cumhurbaşkanlığı’nda resmi törenle karşılanacak.
 
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile baş başa görüşmenin ardından iki ülke heyetlerinin görüşmesine geçilecek.
 
Saat 18.45’te ortak basın toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı Akıncı ve heyeti onuruna akşam yemeği verecek.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, saat 21.40’da KKTC’ye dönmek üzere Esenboğa Havalimanı’ndan ayrılacak.