Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 47 yıllık müzakere tarihinde tarafların birbirine çoğu kez karşılıklı suçlamalar yaptığını söyledi ve “Bizim hedefimiz suçlama yapmak değil, makul bir noktada buluşmaktır” şeklinde konuştu. Akıncı, “Toz pembe bir durum çizemem ama karanlık bir tablo da yoktur, bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği’nin çözüm sürecini destekliyor olması da önemlidir” dedi. 

GAÜ heyetini kabulde konuşan Akıncı, görüşmelerde başlangıçtan daha iyi bir noktada bulunduklarını ve tarafların konumlarının karşılıklı olarak daha iyi anlaşıldığını ifade eden Akıncı, her iki halkın da içine sindirebileceği bir çözüm arayışında olduklarını vurguladı. Akıncı, “Her iki toplumun da kabul edebileceği bir çerçevenin nasıl oluşturulabileceğini müzakere ediyoruz” dedi. 

Cumhurbaşkanı Akıncı, Kıbrıs’ta çözüm ile yatırım olanaklarının artacağını da belirtti.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar da, Türkiye’den, Avrupa Birliği ülkelerinden ve diğer dış ülkelerden adada yatırım yapmak amacında olan iş insanlarının bulunduğunu söyledi.

Serhat Akpınar ve beraberindeki heyet, Uluslararası Diplomatlar Birliği, Avrupa İşadamları Kulübü ve Girne Amerikan Üniversitesi`nin yarın ortaklaşa düzenleyeceği “Barışa Giden Yolda Kıbrıs Uluslararası İşbirliği ve Yatırım” konulu zirve hakkında Akıncı’ya bilgi verdi.

1448634719.jpg