Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, devlete ait sağlık kurumlarının durumunun içler acısı olduğunu kaydederek, Cumhurbaşkanı’nın ülkemizde Kıbrıs konusunda donanımlı olması yanında özellikle sağlık, sanat ve çevre sorunlarıyla da ilgili söyleyecek sözünün ve yapması gerekenlerin olması gerektiğini vurguladı.

Akıncı aralıksız sürdürdüğü ziyaretler çerçevesinde dün saat 18.00’de Kıbrıs Türk Diyabet Derneği’ni ziyaret ederek Dernek Başkanı Mustafa Oymacı ve dernek yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Ziyarette, sorular üzerine adaylık nedenini ve vizyonunu üyelere özetleyen Mustafa Akıncı, bu süreç içerisinde fikir temelinde tartışma platformlarının oluşmasına katkı koymak için çalıştığını kaydederek, “kişilerin değil, fikirlerin tartışılması gerek” diye konuştu.

Adaylık kararını, toplumun geçmişten daha farklı olduğunu görerek mi verdiğiyle ilgili bir soruyu yanıtlayan Akıncı, toplumun çeşitli kesimlerinden gelen mesajların kendini göreve çağırdığını kaydetti ve “bu sorumluluktan kaçmam doğru olmazdı” diye konuştu. Akıncı, “toplum fikirlerimi biliyor, ana doğrultumu ve bunun değişmeyeceğini de bilerek ‘gel’ demişse, demek ki toplumda bir değişim ve istek oldu” diyerek, seçimi kazanacağına inandığını sözlerine ekledi.

Dernek Başkanı Mustafa Oymacı’nın, diyabetin bir devlet politikası olmasını arzuladıklarını ve bu yönde komiteler oluşturduklarını kaydetmesi üzerine ise Akıncı, derneğin çalışmalarını takdirle izlediğini belirterek, bu konuda memnuniyetle destek vereceğini sözlerine ekledi.

Akıncı derneğin de sık sık vurguladığı gibi toplumumuzda her bireyin diyabet adayı olduğu bilinciyle davranması, bu bağlamda beslenme alışkanlıkları ve hareketli olmaya devam edilmesinin önemini vurguladı. Akıncı, derneğin sloganı olan “siz yürüdükçe diyabet uzaklaşır sözlerinin anlamlı olduğunun da altını çizdi.