Cumhurbaşkanlığı basın bürosunun açıklamasına göre Akıncı bugün Devlet Planlama Örgütü (DPÖ) Müsteşarı Ödül Muhtaroğlu’nu kabul etti.

Muhtaroğlu, DPÖ tarafından ilk kez hazırlanan ve 2016 ile 2018 dönemini kapsayan üç yıllık “Orta Vadeli Program”a ilişkin Cumhurbaşkanı’na bilgi vermek amacıyla ziyarette bulunduğunu söyledi. 

Bu kapsamda, 27 Ekim Salı günü Sosyal ve Ekonomik Konsey toplantısının gerçekleşeceğini belirten Muhtaroğlu, plan tasarısının uzmanlarca titizlikle ve öz kaynaklardan yararlanılarak hazırlandığını belirtti. 

Muhtaroğlu, tasarının sivil toplum örgütleriyle de paylaşılmasının önemine dikkat çekti ve plana son şeklini birlikte vermek gerektiğini söyledi. Muhtaroğlu, bu anlamda, Sosyal ve Ekonomik Konsey toplantısının önemli olduğunu kaydetti.

AKINCI: “TOPLUM TARAFINDAN SAHİPLENİLMESİ ÖNEMLİ”

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da kabuldeki konuşmasında, orta vadeli plan çalışmasının önemine değinerek, planlama sürecinde katılımcılığın gerekliliğine vurgu yaptı.

Akıncı, planlama için sağlıklı verilerin önemli olduğuna da işaret ederek “Toplumun ‘benimdir’ dediği bir plan oluşturulması gerek” dedi ve planların uygulanması için toplum tarafından sahiplenilmesinin önemine dikkat çekti.

“Dilerim ki plan, toplumun beklentilerine uygun, yatırımları geliştirecek şekilde olsun” diye konuşan Cumhurbaşkanı Akıncı, DPÖ Müsteşarı Muhtaroğlu’na çalışmalarında başarılar diledi.