Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs’ta iki tarafın haklarını gözeten ve siyasi eşitlik içinde yaşayabileceği huzur ve barış adası yaratmak için çalıştıklarını ifade ederek, Türkiye ile Kıbrıs Türk halkının isteğinin bu yönde olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Akıncı, Durhasan Koca başkanlığındaki Türk Boyları Konfederasyonu heyetini kabul etti. Akıncı, kabulde yaptığı konuşmada, Kıbrıs sorununu çözmek için gayret göstereceklerini belirtti.

Akıncı, müzakere edilmeye 1968 yılında başlandığına işaret ederek, “Artık herkes bu sorundan yoruldu. Biz, Güney Kıbrıs’taki toplum, Türkiye, Yunanistan, hatta dünya da yoruldu” dedi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs sorununu, aynı yaş kuşağına sahip olduğu Rum Lider Nikos Anastasiades ile çözebilecekse çözeceklerini; çözemezlerse sorunun bundan sonra farklı gelişebileceğine işaret etti.

Müzakerelere iyi, pozitif olarak başlamak istediklerini belirten Akıncı, “İyi başlamak önemlidir ancak sonunu getirmek daha da önemlidir” dedi.

Akıncı, Kıbrıs sorununun çözümü için elden gelen çabayı göstereceklerini yineledi.

KOCA: “İNŞALLAH SORUNUN ÇÖZÜMÜ SİZE KISMET OLUR”

Türk Boyları Konfederasyonu  Başkanı Durhasan Koca ise ziyareti, Cumhurbaşkanlığına seçilen Mustafa Akıncı’ya görevi hayırlı olmasını dileme yanında Kıbrıs sorunu hakkında bilgi edinmek amacıyla gerçekleştirdiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Akıncı’ya Kıbrıs sorununun  çözümü kısmet olmasını da dileyen Koca, konfedereasyonun kuruluş ve faaliyetleri hakkında bilgi sundu.