Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, parti liderleriyle dünkü temaslarının ardından, hükümet arayışlarıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Akıncı, siyasi parti başkanlarıyla dünkü temaslarında “Parti liderinden hiç biri, güven oyu almaya yetecek çoğunluğa sahip olduğunu söylemedi, güven oyu alabileceğini beyan etmedi. Birkaç gün kendi aralarında temas ederek hükümet formülünü çıkarma fırsatı istediler. Bir iki gün içinde temaslar yapacaklar. Cuma’dan itibaren görevlendirme için tablonun netleşmesini umut ediyorum. Partilerin temaslarının olumlu geçmesini ve hükümeti kuracak formülü ortaya süratle çıkarmalarını umut ediyorum.

Cumhurbaşkanı Akıncı, Marmara Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı’nın düzenlediği “Avrasya Ekonomik Zirvesine” katılmak üzere Ercan’dan ayrılmadan yaptığı açıklamalarda, “Kıbrıs Türk halkının çıkarlarını her şeyin üzerinde tutacak, gerçek anlamda reformlar yapacak, Kıbrıs sorunu ve iç meselelerle ilgili çözümü odaklı hareket edecek hükümet ülkenin ihtiyacı böyle bir hükümettir” dedi.

Gazetecilerin hükümet kurma sürecine ilişkin sorularına verdiği yanıtta, hükümet kurma çalışmalarının Anayasa’nın emrettiği şekilde ilerlediğini vurgulayarak, “Güven oyu alabilecek bir parti grup başkanı veya milletvekilini görevlendireceğim” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Akıncı, ülkedeki sorunları çözecek, Kıbrıs Türk halkının çıkarlarını her şeyin önünde görecek, çağdaş, demokratik bir gelecek için çaba harcayacak ve  gerçek anlamda reformlar formlar yapacak bir hükümete ihtiyaç olduğuna dikkat çekerek “Bunu erken zamanda yapmakta hepimizin yararınadır” dedi.