Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Dr. Ceyhun Birinci başkanlığındaki, Ziya Rızkı Vakfı heyetini kabul etti.

Kabulde ilk sözü alan Ziya Rızkı Vakfı Başkanı Dr. Ceyhun Birinci, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya yeni görevinde başarılar dileyerek, vakıf olarak Mustafa Akıncı’nın görüşmelerde ortaya koyduğu iradeyi desteklediklerini vurguladı.

Ziya Rızkı’nın 21. ölüm yıldönümünün yaklaştığı bu günlerde, O’nu yaşatma adına çalışmalar yaptıklarını, anma programının ilerleyen günlerde açıklanacağını söyleyen Birinci, “Ziya Rızkı’yı size anlatmak gerekmez, ama yeni nesle anlatmak, hatırlatmak gerek. Çok değerli bir liderdi” dedi.

Ziya Rızkı’nın kitabı için çalışma yaptıklarını, bunun sorumluluğunu Halil Sadrazam’ın üstlendiğini anlatan Birinci, kitabın ortaya çıkmasıyla Cumhurbaşkanı Akıncı ve devlet yetkililerinden katkı isteyeceklerini kaydetti.

Devlet tarafından bugüne kadar Ziya Rızkı’ya çok sahip çıkılmadığını, özellikle Kıbrıslı Türklerin göç ettiği dönemlerde Ziya Rızkı’nın çok önemli işler yaptığını anlatan Ceyhun Birinci, devletin buna sahip çıkması gerektiğini, ileriki zamanlarda bunun Eğitim Bakanlığı müfredatına alınması için çalışma yapılabileceğini vurguladı.

AKINCI

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da, Ziya Rızkı’yı rahmet ve saygıyla andığını belirterek, her yıl olduğu gibi bu yıl da Rızkı’yı hep birlikte anacaklarını söyledi.

Rızkı’nın siyaset arkadaşı olarak, ideallerini yaşatmaya çalışacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Akıncı, Rızkı’nın yeni nesillere anlatılması gerektiğini kaydetti.

Rızkı için hazırlanan kitabın önemine değinen Cumhurbaşkanı Akıncı, Halil Sadrazam’ın bu görevi layıkıyla yerine getireceğine inanç belirtti.

Rızkı’nın hatıralarının yaşatılması ve topluma anlatılması için üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Akıncı, vakfa çalışmalarında başarılar diledi.