Cumhurbaşkanı Akıncı, bugün sabaha yakın Ay. Napa'da saldırıya uğrayan ve zarara uğrayan gençlerle ilgili olarak açıklama yaptı.

Akıncı'nın yaptığı açıklama şöyle:

"5 yurttaşımızın bu sabahın ilk saatlerinde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi bölgesinde saldırıya uğradığının öğrenilmesi üzerine, KKTC Cumhurbaşkanlığı, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi yetkilileri ile, günün erken saatlerinde görüşerek, söz konusu saldırı ve saldırıya maruz kalan yurttaşlarımızın sağlık durumları hakkında bilgi aldı.

Cumhurbaşkanlığı, saldırıya uğrayan yurttaşlarımızın, sağlık kontrolünden geçirilerek saldırganlar hakkındaki şikayet başvurularının hızlı bir şekilde alınması, gerekli polis soruşturmasının ciddiyetle tamamlanması, suçluların yakalanarak süratle yargılanması için gereğini talep etti.

Söz konusu saldırıya uğrayan araçta bulunun bir yurttaşımız ise, saldırının hemen ardından KKTC’ye geçmiştir.

4 yurttaşımız Rum polis makamlarına giderek gerekli soruşturma ve hukuki sürecin başlatılması için resmi şikayette bulundular. Faillerin bulunması ve yargılanması için gerekli prosedürün tamamlanmasının ardından 4 yurttaşımız bu akşam saat 20:00 sıralarında KKTC’ye dönmüşlerdir.

KKTC Cumhurbaşkanlığı, söz konusu saldırıyı ve yurttaşlarımızın Güney Kıbrıs’ta başlattığı hukuki süreci hem doğrudan, hem de İki Toplumlu Suç ve Suçu Önleme Komitesi’nin Türk üyeleri ve Polis Genel Müdürlüğü ile birlikte günün ilk saatlerinden itibaren yakından takip etmiştir. Hukuki sürecin ilerletilmesi, saldırganların yakalanarak yargılanması konusunun da takipçisi olacaktır.

Bu ve benzer büyük veya küçük saldırıların, iki toplum arasındaki ilişkilere verdiği zarar büyüktür. Yurttaşlarımızın sadece maddi hasarlarının tazmine edilmesi yeterli değildir. Saldırganların yakalanıp yargılanması, benzer saldırıların önlenmesi için gereğinin yapılması Kıbrıs Rum Yönetimi’nin sorumluluğudur."