Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs sorununun en fazla mağdur ettiği kesimin ülke gençliği olduğunu ve bunun adaletsizlik olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Akıncı, dün akşam Kıbrıs Gazetesi ile Kemaler Spor Mağazalarının işbirliğiyle düzenlenen ve Golden Tulip Otel’de yer alan 6’ncı Yılın Futbolcusu Ödül Töreni’ne katıldı. Törende Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Menteş Gündüz de yer aldı.

Cumhurbaşkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Akıncı, etkinlikte yaptığı konuşmada, başarının ödüllendirilmesi gerektiğini belirterek, “Başarı ödüllendirilmediği, takdir edilmediği durumlarda, elde edilen başarı grafiği yükselişe geçmez” dedi.

Ödüllendirmede sporculara oy vererek halkın  katılımının sağlanmasının, bunun yanında sponsorların da destek vermesinin önemine dikkat çeken Mustafa Akıncı, bu etkinlikte de Kıbrıs Medya Grubu’nu ve Kemaler Spor Mağazaları’nın birlikte hareket ettiklerini söyledi.

“Umarım bu birliktelik daha başka alanlarda da sürecektir. Daha başka grupların da katılımıyla gençlerimizin ulaştığı başarıların her geçen gün artmasını diliyorum” diye konuşan Cumhurbaşkanı, bu tür etkinliklerin bir de uluslararası boyutu olduğunu söyledi.

Toplumun yıllardır kapalı bir şekilde yaşadığını ve bunun çok çeşitli nedenleri olduğuna dikkat çeken Akıncı, “En başta kuşkusuz, Kıbrıs sorunu gibi bir sorunla yaşıyor olmamızdır. Yıllardır bitmek bilmeyen, yılan hikayesine dönmüş Kıbrıs sorununun mağdurları, en fazla da gençlerimiz olmaktadır. Gençlerimiz sadece yerel anlamda başarılarla ya da yerel anlamda takdir edilmekle kalıyor. Bu bir adaletsizliktir” dedi.

Bu sıkıntıların temelli olarak ortadan kalkmasının, Kıbrıs sorununun aşıldığı, halkın uluslararası alanda alacağı eşitlik ve güvenlik içerisinde herkesin yaşayabileceği bir durumla sağlanacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, “Bir yandan bunun mücadelesini verirken, diğer yandan da bu haksız duruma karşı mücadelemizi her platformda sürdürmemiz ve gençlerimizin yanında durmamız lazım. Bu geceye ve en önemlisi de gençlerimize sahip çıkanları kutluyorum. Bu başarıların bir gün uluslararası boyutlarda da takdir edileceğinden eminim” diye konuştu.

1435053996.jpg

1435054011.jpg