Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı önemli olanın zihinsel duvarları aşmak olduğunu söyledi.

Mustafa Akıncı Çalışma Ofisi Gençlik Grubu dün (27 Aralık Cumartesi) Lefkoşa’da Kıbrıs Türk Ticaret Odası Konferans Salonu’nda, “Değişim Fikirlerle Gelecek” temalı bir seminer düzenledi.  Salonun dışına kadar taşan yoğun bir katılımla gerçekleşen seminerde dünyanın pek çok ülkesinde konferanslar veren kişisel gelişim uzmanı Yogesh Sharda konuşmacı olarak katıldı. Seminerde bireysel gelişimden başlayarak toplumsal gelişimlerin oluşumuyla ilgili bilgi aktarıldı ve gelişimin gerçekleşmesi için öncelikle zihinlerdeki engellerin aşılması üzerinde duruldu. Yogesh Sharda ve katılımcılar arasında karşılıklı sorular ile ‘değişim’ olgusu irdelenerek interaktif bir süreç yaşandı.

Seminerin sonunda söz alan Akıncı da zihinlerdeki engelleri aşmanın önemine işaret ederek, “Kıbrıs’taki duvar da elbet bir gün kaldırılacak, ama ona giden süreçte öncelikli olan beyinlerimizdeki duvarları kaldırmaktır” diye konuştu. Bu konuyu geçmişte de dile getirdiğini ifade eden Akıncı, bugün de aynı düşüncede olduğunu vurguladı.

Toplumların, bireylerin toplamı olduğuna dikkat çeken Akıncı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bireysel olarak zihinsel engelleri aşmayı başarmanın yanı sıra, toplumsal anlamda da bunu başarmanın yollarını bulmamız lazım. Toplumsal ve toplumlararası ilişkilerdeki değişimi gerçekleştirip daha güzel bir geleceğe yol alacağız. Bunu sağlamanın temel gereklerinden bir tanesi, bu seminerde de ifade edildiği gibi,  bugüne kadarki düşünce kalıplarının dışına çıkabilmek ve bugüne kadar yaptıklarımızın ötesinde yeni şeyler yapmayı başarabilmektir.”

Seminerin tamamlanmasının ardından gençlerin Akıncı’ya bir sürprizi vardı. Akıncı’ya 67’nci yaşını dolduran (28 Aralık) Mustafa Akıncı için gençlerin salona getirdiği doğum günü pastası duygulu anlar yaşattı. Akıncı, kendisine bu güzel sürprizi hazırlayanlara teşekkür etti.