Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı’yı kabulü sırasında yaptığı açıklamada, Harmancı’nın kendileri gibi çok önemli bir görev üstlendiğini söyledi.

“Lefkoşa, KKTC’nin hem başkenti, hem de gelecekte kurmayı tasarladığımız federal cumhuriyetin başkentidir. Geleceğe dönük yürüttüğümüz projeler var; kendi içimizde yürüttüğümüz projeler var. Geçen gün Sanat Parkı’nın açılışında bir yıllık bir özet yaptınız. Bir yılda gerçekten atılan adımlar küçümsenmeyecek boyutta ama Lefkoşa’da daha yapılması gereken çok iş var” ifadelerini kullanan Akıncı, LTB Başkanı’na çalışmalarında başarılar diledi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, hem kendi bünyelerinde hem de Belediyeler Birliği bünyesinde yapılmaya çalışılanların toplum için önemli işer olduğunu düşündüğünü belirterek, “Kaç yıl önce Lefkoşa ne durumdaydı, şimdi hangi noktada? Hepimiz görüyoruz, bunun bilinci içerisindeyiz ama hiçbir zaman olanla yetinmek mümkün değil, daha iyisini, daha güzelini istemek, aramak başarının temelidir diye düşünüyorum. Olanla yetinmek bizi başarısızlığa götürür” dedi.

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin önünde, geçmişten gelen büyük yükler bulunduğunu dile getiren Akıncı, Belediye Başkanı Harmancı’nın enkaz edebiyatı yapmamasını ve geleceğe yönelik çabalar içersinde olmasını takdir ettiğini fakat belediyenin önündeki yükün çok ağır olduğunu, bunu aşmanın yollarının bulunacağına da inanmak istediğini kaydetti.

Tüm Belediyelerle olduğu gibi Lefkoşa Belediyesi’yle de yakın diyalog içersinde olmanın kendilerini mutlu edeceğini belirten Akıncı, geçmişten gelen belediyecilik birikimi ve tecrübeleriyle yapabileceği katkı olması halinde bundan mutluluk duyacağını vurguladı.

TEMEL HEDEF…

47 yıldır müzakere edilen, yıllarca sürüp giden Kıbrıs sorununun iki tarafın da mutlu olabileceği eşitlik ve güven çerçevesinde yaşanabilir bir sonuca ulaştırmanın temel hedefleri olduğuna dikkat çeken Akıncı, bu doğrultuda atılmakta olan adımlar olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Akıncı, kapsamlı çözüm için uğraşlarını sürdürdüklerini söyleyerek, bunun yanında güven artırıcı bazı adımlarda attıklarını, bunların peyder pey yürürlüğe gireceğini ve hazırlıkların sürdüğünü kaydetti.

Lefkoşa’yı daha yakından ilgilendiren adımların da gündeme geleceğini söyleyen Akıncı, Güney Lefkoşa Belediye Başkanı ile LTB Başkanı Harmancı’nın yürüttüğü çalışmalar olduğunu bildiğini ve önemsediğini söyleyerek, “Bunlar da genel doğrultuda yürütülmekte olan çalışmalara çok ciddi katkı yapabilecek konulardır. Bu bağlamda da işbirliği içerisinde çalışmamız elbette büyük önem arz edecektir. Ben de size başarılar diliyorum” dedi.
 
HARMANCI: “ADİL ÇÖZÜME ULAŞMADA SİZE GÜVENİMİZİ YİNELEMEK İSTERİM"

LTB Başkanı Mehmet Harmancı ise, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı, hem makamında tebrik ederek görevinde başarılar dilemek, hem de LTB’ye ait birtakım konuları istişare etmek amacıyla ziyaret ettiğini kaydetti.

Gündemde olan Belediyeler Birliği Yasası Tasarsısı ve Türkiye’den gelecek su dağıtımıyla ilgili Belediyeler Birliği’nin hazırladığı projenin gelinen son aşaması hakkında bilgi vermek istediklerini dile getiren Harmancı, Güney Lefkoşa Belediyesi ile yürütülen uzlaşı ve yakınlaşma arayışlarıyla ilgili de durum değerlendirmesi yapmak istediklerini söyledi.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya görevinde başarılar dileyerek, “Toplumun önemli bir irade gösterdiğini düşünüyorum. Bu önemli iradenin de herkes tarafından sahiplenip temel hedeflerimizden biri olan Kıbrıs sorununda adil bir çözüme ulaşma noktasında sizlere olan güvenimizi de bir kez daha yinelemek isterim” şeklinde konuştu.