Yıllardır köylerine ulaşmak için askeri barikatlardan geçmek zorunda kalan Akıncılar köylülerinin yol çilesi sonunda bitiyor. Sibel Siber’in Başbakanlık döneminde Bakanlar Kurulu’ndan geçen Akıncılar Yeni Yol Projesi’nin proje çalışmalarına geçtiğimiz hafta başlandı.

Köy halkı bir yandan proje çalışmalarına başlanmasına sevinirken diğer yandan projenin 2013 yılında Bakanlar Kurulu’ndan geçtiğini hatırlayarak yine yarım kalacağından endişe ediyor. 

Lefkoşa-Akıncılar arası 43 kilometreden 23’e inecek

Haspolat’tan Gaziler’e bağlanarak yapılacak yeni yol, Lefkoşa-Akıncılar arasındaki yol mesafesini neredeyse yarı yarıya azaltacak. Şu anda 43 kilometre olan Akıncılar-Lefkoşa arası yeni yolun yapılmasıyla 23 kilometre olacak. Ayrıca Akıncılılar bu yolun yapılmasıyla artık köylerine ulaşmak için kimlik kontrolünden de geçmek zorunda kalmayacak.

Barbaros: 10 gün içinde proje bitecek

Akıncılar Belediye Başkanı Hasan Barbaros, Akıncılar’a yapılacak yeni yol için proje çalışmalarına başlandığını ve 10 gün içinde bu çalışmaların tamamlanıp teslim edilmesi beklendiğini anlattı. Proje çalışmalarının tamamlanmasının ardından ihaleye çıkılmasının beklendiğini kaydeden Barbaros, bu kararın 2013 yılında Siber Sibel’in başbakanlık yaptığı dönemde alındığını hatırlatıp, Siber’e teşekkür etti.

“1974’ten beri kimlikle geçiyoruz”

Barbaros 1974 yılından beridir köylerine kimlik göstererek giriş yaptıklarını kaydeden Barbaros artık bu çileden kurtulmak istediklerini söyledi. Barbaros, “Biz serbest ulaşım sağlanmasını istiyoruz. Köyümüze kimlik göstererek girmek istemiyoruz” dedi.

“Köylü hem mutlu hem endişeli”

Projenin 2013 yılında Bakanlar Kurulu’ndan geçen bir proje olup çoktan tamamlanmış olması gerektiğini belirten Barbaros bu nedenle köy halkının bu gelişmeye sevinemediğini belirtti. Barbaros, sürecin çok zaman aldığını ve bu nedenle köy halkının yine çalışmaların yarım kalmasından endişe ettiğini anlattı.

Barbaros müjdeli haberi sosyal medyadan duyurdu

Akıncılar Belediye Başkanı Hasan Barbaros, köylünün dört gözle beklediği yol yapım çalışmalarıyla ilgili öğrendiği bilgiyi köy halkına sosyal medya üzerinden duyurdu. Barbaros sosyal medya üzerinden şu bilgiyi paylaştı:

Değerli köylü kardeşlerim… Bilindiği üzere Sibel Siber hükümeti döneminde ilk önce dönemin Başbakanı Sayın Sibel Siber, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’ndan gerekli izni ve TC Kaynakları finansmanı onayı almış olup daha sonra Bakanlar Kurulu kararı ile Akıncılar’a Haspolat üzerinden yeni yol yapımını onayladı. Yeni Hükümet döneminde yolumuz çalışmaları devam etti. Bu çalışmanın daha hızlı ilerleyip bir an önce köyümüze serbest yolun yapılması için bizde boş durmadık. Ziyaretler yaptık, eylem yaptık ve süreci yakından takip ettik. Şimdiki Başbakanımız Özkan Yorgancıoğlu’nun da girişimleri ile yol proje ihalesi sonuçlanmış olup yetkili firmanın arazide çalışmalara başladığını biraz önce telefonla arayıp görüştüğüm Kara Yolları Dairesi Müdürü Sayın Hasan Nihat Erduran’dan müjdeli haberi almış bulunmaktayım. Tüm Akıncılar Halkına hayırlısı olsun. Akıncılar Belediyesi olarak sürecin her gün takipçisi olmaya devam edeceğiz. Yolumuzun yapılması için gerekli izinleri, finansmanı veren ve katkı koyan herkese teşekkür ederim.