Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Akıncılar köyünü KKTC’deki diğer köyler gibi serbest biçimde ulaşılan bir konuma ulaştıracak yeni yolun yapımına 19 Ekim Çarşamba günü başlayacaklarını açıkladı.

Dürüst, bakanlık basın bürosu aracılığıyla yaptığı açıklamayla, Akıncılar yolu yapım projesi, yolun teknik özellikleri ve yol yapım çalışmalarının başlangıç tarihiyle ilgili bilgiler verdi.

Akıncılar’ın yıllardan beridir, kimlik ibraz edilmek suretiyle, askeri bölge içerisinden ulaşılan bir köy olduğuna dikkati çeken Bakan Dürüst, yapımına başlanacak yolla Akıncılar köyünün de KKTC’deki diğer köyler gibi serbest bir biçimde ulaşılan bir konuma kavuşturulacağını belirtti.

ÇARŞAMBA GÜNÜ BAŞLIYOR… 5 KM, 4 MİLYON TL

“Yıllar önce yapılması gereken, geciktirilmiş Akıncılar yolunun yapımına, devletimize olan inancımız ve kararlı duruşumuz sayesinde, 19 Ekim Çarşamba günü başlıyoruz” diyen Bakan Dürüst, Ercan – Akıncılar arasının 4.2 kilometre, yol genişliğinin ise 8 metre olacağını belirtti. Ercan’dan Kırklar köyüne olan mesafenin yaklaşık 600 metre olacağını belirten Bakan Dürüst, projenin toplamda 5 kilometre; proje bedelinin ise 4 milyon TL olduğunu açıkladı.

KİMLİK GÖSTERMEDEN GİDİLEBİLECEK

“Akıncılar yolu projesinin tamamlanması ile birlikte, Akıncılar köyümüze gidecek olan köylülerimiz veya ziyaret edecek olanlar, kimlik göstermeksizin giriş yapabilme kolaylığına kavuşacaklar” diyen Bakan Dürüst, projenin en kısa süre içerisinde tamamlanacağını belirtti.