Başbakanlığın girişimiyle, ülkede afet ve acil durumlara yönelik olarak tesis edilen Afet ve Acil Durum Mekanizmasının denenmesi, kurumlararası işbirliği, güçbirliği ve koordinasyonun pekiştirilmesi amacıyla, bugün, yangın tatbikatı yapılıyor.

Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, ilgili birimlerin önceden haberdar edilmediği tatbikat, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın Lefkoşa İtfaiyesi'ne saat 09.25'te Alevkayası bölgesinde arazi ve orman yangını olduğu ihbarı vermesiyle başladı.

Ekipler olay yerine gönderildi ve bu çerçevede bölgede Girne Kaymakamı başkanlığında "İlçe Kriz Yönetim Merkezi" oluşturuldu.

AFET VE ACİL DURUM YÖNETİM KOMİTESİ OLUŞTURULDU

Açıklamada, tatbikat kapsamında, yangının boyutunun büyümesiyle, Başbakanlık Müsteşarı Metin Beyoğlu başkanlığında Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Komitesi oluşturulduğu belirtildi.

Komitede, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, Polis Genel Müdürlüğü, Orman Dairesi, Sivil Savunma, İtfaiye Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Çevre Bakanlığı, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Belediyeler Birliği temsilcileri bulunuyor.