Gerici Akit başta olmak üzere yandaş havuz medyasının önde gelen kurumları, KKTC'yi bir kez daha provake etti.

Kıbrıs'ın en köklü ve en güzide kurumlarından biri olan Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) mezuninet töreninde mezun olan öğrencilerin açtıkları pankartlar nedeniyle hedef gösterilerek, terör yuvası diye lanse edildi. Tören geçişi esnasından pankart açan DAÜ'lü mezunlar ise yine gerici Akit tarafından terörist olarak ilan edildi.

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde 28 Haziran’da yapılan mezuniyet töreninde mezun olan Mimarlık öğrencileri, Türkiye’deki AKP iktidarına mesaj verdi.

Mezunlar, AKP iktidarına yönelik “Yakıp yıktığın kentleri yeniden inşa edeceğiz” yazılı pankart açtılar.

PDR öğrencileri de, yine Türkiye’de yaşanan çatışma sürecinde şehirleri ve öğrencilerini terk edip kaçan öğretmenlere de gönderme yaptılar.

Mezunlar “Öğrencilerimizi bırakıp giden öğretmenlerden olmayacağız” pankartı ile alana girdiler.

Törende açılan pankartlar, DAÜ Stadyumu’nda töreni takip eden ailelerden de alkış aldı.

GERİCİ AKİT GAZETESİ'NİN HABERİ ŞÖYLE:

Kıbrıs'taki özel Doğu Akdeniz Üniversitesi'nden mezun olan öğrenciler için tören düzenlendi. Düzenlenen törende öğrenciler tarafından açılan pankartlar ise dikkatlerden kaçmadı.

PANKARTLARDA PKK DİLİ

Mezun öğrenciler tarafından,"Öğrencileri bırakıp giden öğretmenlerden olmayacağız" ve "Yakıp yıktığın kentleri yeniden inşa edeceğiz" yazılı pankartlar açıldı.

Pankartların altı kısımlarında ise, terör örgütü PKK'nın kazdığı çukurlara gömüldüğü Sur, Nusaybin, Cizre, Silopi ve Yüksekova gibi ilçeler yazıldı.