Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Akkiraz, Şah Fırat Operasyonuna ilişkin, "Askeri operasyon olarak bir başarı, siyasi olarak ise tam bir fiyasko olarak görüyoruz" dedi.

Partisi tarafından Karabük Öğretmen Evi'nde düzenlenen eğitim toplantısına katılan Akkiraz, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, operasyonda kendisine verilen görevi başarıyla yerine getiren Türk Silahlı Kuvvetleri'ni tebrik ettiğini söyledi.

Operasyondaki başarının ülkenin gücünü gösterdiğini anlatan Akkiraz, "Süleyman Şah'ın Türbesi'ni siz bulunduğu yerden taşımak zorunda kaldınız. Bu dış politika açısından büyük bir faciadır. Türkiye'ye yakışmayan bir durumdur" diye konuştu.

İktidarı uyardıklarını ifade eden Akkiraz, şöyle konuştu:

"Bu yanlış politikalardan vazgeçsinler. Milli görüşün şahsiyetli dış politikasına dönsünler. Amerika, Avrupa Birliği ve İsrail ile dış politikada birlikte olmaktan vazgeçsinler. Bu bölgede yaşanan olaylar bölge insanı tarafından kolayca çözülebilecek hadiselerdir. Askeri operasyon olarak bir başarı, siyasi olarak ise tam bir fiyasko olarak görüyoruz."

"GERİ ÇEKİLME SÖZ KONUSUDUR"

Şah Fırat Operasyonuyla Kıbrıs harekatının mukayese edildiğinden bahseden Akkiraz, "O mesele ile bu meseleyi mukayese etmek ve benzerlik görebilmek tam bir cehaletin ürünüdür. Size ait olan bir topraktan vazgeçip, daha güvenli yere taşımak, geri çekilmedir. Kıbrıs Savaş'ı bir geri çekilme değildir. Viyana kuşatmasından sonra batılılardan alınan, kazanılan bir savaştır. Burada geri çekilme söz konusudur" ifadesine yer verdi.

Akkiraz, "Biz kimseden izin almadık" şeklindeki açıklamaların da gerçeği yansıtmadığını iddia etti.

İç Güvenlik Paketi'ne de değinen Akkiraz, polisiye tedbirlerle bu meselenin çözülmeyeceğini, herkesi mutlu edecek bir huzur ortamını inşa etmek için çok köklü adımların atılması gerektiğini savundu.