Devrim Demir

Lefkoşa’da faaliyet gösteren Merkez İnternet Cafe’den 2 televizyon ve bir oyun konsolu çaldığı gerekçesi ile tutuklanan ancak hakkında yeterli delil bulunamadığı için serbest bırakılan zanlı Hüseyin Kurkmaz aklandığına dair haber yapılmasını sağlayınca suçu ortaya çıktı. Yapılan şikâyet üzerine tutuklanan Kurkmaz, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Alev Ulunay, soruşturmanın selameti açısından zanlının 4 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Resmi gazeteye çıkınca tutuklandı

Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli polis memuru Yücel Kuşçuoğlu olayla ilgili bulguları aktardı. Kuşçuoğlu zanlı Hüseyin Kurkmaz’ın Lefkoşa’da Ağustos ayında arasında Şener Erkbekçi’ye ait “ Merkez İnternet Cafe” isimli işyerinden çalınan iki adet Sony marka toplam değerleri  5 bin TL olan LCD televizyon ve bir adet Sony marka  1000 TL değerinde  play station-3’ü çaldığını söyledi.

Zanlının 16 Ağustos tarihinde mahkemeye çıkarıldığını anlatan Kuşçuoğlu, alınan 3 günlük tutukluluk süresinde emare bulunamadığından 18 ağustos tarihinde serbest bırakıldığını söyledi. Polis ancak zanlının resminin gazetelerde çıkarak serbest kaldığı yazıldığında fotoğrafından kendisini tanıyan A.M. isimli şahıs polise gelerek zanlının kendisinden iki bin 50 TL borç para aldığını ve rehin olarak 2 televizyon ve 1 oyun konsolu bıraktığı beyanında bulunduğunu belirtti.

Çalınan eşyalarını tanıdı

Polis memuru Yücel Kuşcuoğlu,  konu eşyaların alınarak müşteki Şener Erkbekçi’ye gösterildiğini ve ona ait olduğunun anlaşılması üzerine zanlının yeniden tutuklandığını söyledi.

Polis mesele ile ilgili olarak soruşturmanın devam ettiğini alınan 3 günlük sürede soruşturmanın tamamlanmadığını belirterek 4 gün daha ek tutukluluk süresi talep etti.