AK Parti'de yarın yapılacak Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısıyla genel başkan adayı belirleme süreci tamamlanacak. Toplantının ardından partinin yeni genel başkan adayı kamuoyuna duyurulacak.

AK Parti'nin yeni genel başkan adayı, yarın saat 11.00'de yapılacak MKYK toplantısında belirlenecek ve ardından kamuoyuna duyurulacak.

Genel başkan adayını kamuoyuna, katılması durumunda Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, katılmaması durumunda ise Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Şahin, Mustafa Ataş veya Ömer Çelik'ten birinin açıklaması bekleniyor.

Açıklanacak yeni genel başkan adayı, 2. Olağanüstü Büyük Kongre'de seçilmesi durumunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ardından AK Parti'nin 3. genel başkanı olacak.

"KUTLU YÜRÜYÜŞE DEVAM"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 5 Mayıs Perşembe günü başkanlık yaptığı Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından olağanüstü kongre kararını açıklamasıyla parti, yeni genel başkan adayı belirleme sürecine girdi.

Partinin 2. Olağanüstü Büyük Kongresi için Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş koordinasyonunda genel başkan yardımcılarından oluşturulan üst kurul hazırlıklara başladı.

Kongrenin konseptini "Kutlu yürüyüşe devam" olarak belirleyen kurul, genel başkan adayının belirlenmesi için temayül komisyonu kurulmasına karar verdi.

Genel Başkan Yardımcısı Ataş'ın başkanlığında oluşturulan komisyonda, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile Genel Merkez Kadın ve Gençlik Kolları başkanları yer aldı.

Komisyonun, parti genel merkezinde yaptığı temayül yoklamalarının ilk gününde, yönetici pozisyonundaki teşkilat mensupları, il belediye başkanları, il genel meclisi başkanları ve büyükşehir belediye meclisleri başkanvekillerinin görüşleri alındı.

Yoklamalarının ikinci gününde ise Genel Merkez Kurucular Kurulu, Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK), Merkez Disiplin Kurulu, Merkez Demokrasi Hakem Kurulu ve Siyasi Etik Erdem Kurulu üyeleri ve 26. Dönem milletvekilleri kanaatlerini bildirdi.

Partililer, kendilerine verilen pusulalara yeni genel başkan olarak görmek istedikleri kişinin ismini yazarak zarfa koydukları pusulaları sandığa attı. İki gün süren aday belirleme sürecine yaklaşık 800 isim katıldı.