CTP-BG Güzelyurt Milletvekili Mehmet Çağlar ve UBP Lefkoşa Milletvekili Tahsin Ertuğruloğlu, Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesi Siyasi İşler ve Demokrasi Komitesi üyeleriyle birlikte İsrail ve Filistin’de gözlem ve incelemelerde bulunuyor.

Filistinli yetkililerle görüşmeleri tamamlayan heyet İsrailli yetkililerle görüşmelere başladı.

Temasları hakkında BRT’ye bilgi veren milletvekili Mehmet Çağlar, çok yoğun görüşmeler yaptıklarını söyledi.

Gazze’nin yeniden inşaası için müzakereleri yürüten Filistin Ekonomi Bakanı ve Başbakan yardımcısı Dr. Muhammed Mustafa ile bir araya geldiklerini ifade eden Çağlar, son olaylarda yıkılan 110 bin evden 90 binin yeniden inşaa edildiğini anlattı.

Çağlar, temasları çerçevesinde İsrail ve uluslararası toplumla görüşmeleri yürüten Dr. Hannan Aşravi, İsraille barış sürecini yürüten komitenin sorumlusu Azzam Al Ahmad, El Fetih’in Merkez Komite Üyesi Dr. Muhammed Shtayyeh ve Muhaleffetten ise Rammallah kentinin dışına çıkışı yasak olan Khaleda Jarrar ile görüştüklerini kaydetti.

Filistin’de 2006 yılından bu yana seçim yapılamadığını, hükümet olmasına rağmen milletvekillerinin yarıdan fazlasının hapiste olması nedeniyle parlamentonun toplanamadığını ifade eden Mehmet Çağlar, görüşmelerinde 2015 yılında yapılması öngörülen seçimlerin de ele alındığını kaydetti.

Bu arada İsrail, heyetin Gazze’ye gidişine izin vermedi.