Kıbrıs Türk basınında uzun yıllar hizmet veren, birçok gazetecinin yetişmesine katkıda bulunan Mehmet Ali Akpınar, ölümünün 12. yıl dönümünde, bu akşam Pınarbaşı (Kırnı) köyündeki mezarı başında anıldı.

Akpınar’ın ailesinin, gazetecilerin ve dostlarının katıldığı anma töreninde saygı duruşunda bulunuldu; Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Başkanı İzzet Volkan ve Kıbrıs Gazetesi Haber Müdürü Ali Baturay konuşma yaptı.

Törende Akpınar’ın mezarına çiçekler bırakıldı.

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Başkanı İzzet Volkan, birlik çatısı altında birlikte çalışma fırsatı bulduğu Akpınar’ı gazetecilik meslek disipliniyle tanıdığını söyledi.

Kıbrıs Türk basınına büyük katkıları olan, izler bırakan Akpınar’ı saygıyla andıklarını ifade eden Volkan, onun öğretilerini gelecek kuşaklara da aktarmak gerektiğini belirtti.

Kıbrıs Gazetesi Haber Müdürü Ali Baturay da, ölümünün üstünden 12 yıl geçse de gazetede Akpınar adının her gün anıldığını; gazetenin temelinde O’nun koyduğu taşların önemi olduğunu söyledi.

Baturay, “basında derin izler bırakan ender gelen biri” diye nitelediği Akpınar’la birlikte çalışma deneyimi yaşadığı için kendini şanslı hissettiğini de ifade etti.

1942 yılında doğan ve 61 yaşındayken 8 Temmuz 2003’te hayatını kaybeden Mehmet Ali Akpınar, Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği’nin eski başkanlarından ve Kıbrıs Medya Grubu’nun kurucu ve yöneticilerinden biriydi.

1436374300.jpg