Evrim Kamalı

Lefkoşa, Girne ve İskele bölgesindeki birçok evden hırsızlık yapan zanlı Sadat Aka hakkındaki polis soruşturması devam ediyor.

23 Mart tarihinde Lefkoşa’da tespit edilerek gözaltına alınan ve mahkeme kararı ile 2 gündür tutuklu bulunan zanlı dün ek tutuklama talebi ile yeniden Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Zanlının gönüllü ifade vererek 7 evden hırsızlık yaptığına dair itiraflarda bulunduğu, ayrıca zanlının hırsızlık yaptığı 7 evden 4’nün akrabalarına ait olduğu açıklandı.

Duruşmada zanlının 17 Ekim 2015 ve 19 Mart 2016 tarihleri arasında Lefkoşa ve bölgesinde birçok eve girdiği belirtildi. Zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis, zanlınınLefkoşa’da bir şahsa ait eve girerek 200 TL nakit para ve ziynet eşyası çaldığını tespit ettiklerini, ayrıca zanlının gönüllü ifade vererek Lefkoşa bölgesinde iki ayrı eve daha girdiğini itiraf ettiğini söyledi. Polis, zanlının ayrıca İskele bölgesinde akrabalarına ait 2 ev ve Girne bölgesinde yine akrabalarına ait iki evden hırsızlık yaptığını kabul ettiğini ve bu yönde gönüllü ifade vermeye hazır olduğunu beyan ettiğini vurguladı. Zanlı hakkında başlatılan soruşturmanın devam ettiğini, alınacak ifadeler olduğunu kaydeden polis, zanlının 3 gün daha tutuklu kalmasını talep etti. Talebi değerlendiren mahkeme zanlı hakkında 3 gün ek tutukluluk emri verdi.