Demokrat Parti (DP) Genel Sekreteri Mehmet Erol Aktoprak, UBP-DP koalisyon hükümetinin yasal süresini tamamlayacak şekilde kurulduğunu, beklentilerinin bu yönde olduğunu söyledi.

Koalisyonda uyum ve istikrarın var olduğunu belirten Aktoprak, “Bizim gündemimizde erken seçim yok” dedi.

Aktoprak, Türkiye’nin darbe girişimi ile büyük bir tehlike atlattığını belirterek, Kıbrıs Türk halkının bu olaydaki en büyük kazanımının;  Türkiye’de demokrasinin ve siyasi istikrarın kesintisiz devam edeceğinin ortaya çıkması olduğunu söyledi.

DP’den yapılan açıklamaya göre As TV’de Terazi isimli sabah programına konuk olan Aktoprak, Türkiye’de bir kargaşa ortamının sürmesinin ve ülkenin istikrarsız bir ortama sürüklenmesinin KKTC’yi tek tanıyan ülke olması bakımından Kıbrıs Türk halkı için büyük tehdit olduğunun altını çizdi. Aktoprak “Şükür olsun ki, bu olay Anadolu halkı tarafından bir kez daha kahramanca bir desten yazarcasına atlatıldı” dedi.

Darbe girişimi ile KKTC’de de kaçınılmaz bir takım sıkıntıların meydana gelebileceğine dikkati çeken DP Genel Sekreteri, özellikle güvenlik endişesi nedeniyle turist akımında ciddi bir azalmayı beraberinde getirdiğini, üniversite öğretim elemanlarının seyahat kısıntısı olması sebebiyle yeni eğitim öğretim yılında öğrenci akışında endişe duyduklarını belirtti.

HALA SULTAN İLAHİYAT KOLEJİ… “MAHKEME KARARI DİKKATE ALINACAK”

Hala Sultan İlahiyat Koleji’nin faaliyetlerinin durdurulmasına ilişkin mahkeme kararı konusunda Aktoprak, DP’nin temel amaçlarından birinin de hukukun üstünlüğünü gerçekleştirmek olduğunu, konuyla ilgili mahkeme kararının dikkate alınacağını ifade etti.

KAMUDA İKİNCİ İŞ YASAĞI

Kamuda ikinci iş yasağının çok doğru ve yerinde bir karar olduğunu dile getiren Aktoprak, gençlerin iş bulamamasında kamuda ikinci işin etken olduğunu vurguladı.

Aktoprak kamuda ikinci işin, iş disiplininin ötesinde kayıt dışı ekonomiyi doğurduğunu söyledi.

DP Genel Sekreteri, ikinci iş yasağında çıkış yolunun, çok ciddi işyeri denetimleri olduğunu kaydetti.