Açılış konuşmasını yapan Kanser Araştırma Vakfı As Başkanı Ertan Akün son dönemlerde oldukça yaygın olarak görülen kanser hastalığı hakkında ülkede yapılan araştırmaların öneminden bahsetti.

Oldukça kısıtlı imkanlarla 2002 yılından beri faaliyet gösteren vakfın öncelikli amacı Kuzey Kıbrıs’ın belirli bölgelerinden alınan su ve toprak örneklerini inceleyerek kansere neden olan çevresel etmenlerin kökenine inmek. Araştırma görevlisi Beste Arslan’ın doktora tezi olarak yürüttüğü 4 senelik çalışmanın ilk meyvelerini almaya başladıklarını belirten Akün, Avrupa Birliği Fonundan aldıkları destekle daha kapsamlı sonuçlara ulaşacaklarına inandıklarını belirtti. Özellikle mali konularda kendi çabalarıyla ayakta kalmaya çalışan vakıf, Kuzey Kıbrıs halkından destek bekliyor. Ertan Akün, gönüllü çalışacak insanlara kapılarının her zaman açık olduğunu söyledi.

Vakıf üyeleri, yılın belirli zamanlarında düzenledikleri sabah kahvesi etkinliğine, bisiklet yarışına ve orkide yürüyüşüne tüm halkı davet ediyor. Akün , ‘Bu etkinlikler sayesinde hem halk kaynaşacak hem de kanser hakkında farkındalık yaratacaklar’ dedi.